Scenariu SF? Sandu vrea sa organizeze Euro 2024 in Romania! Are nevoie de 20 de miliarde de euro:

Autor: Sport.ro
Marti 11 Ianuarie 2011, 10:49

	Scenariu SF? Sandu vrea sa organizeze Euro 2024 in Romania! Are nevoie de 20 de miliarde de euro:

Mircea Sandu nu a renuntat la planul sau nebunesc: vrea sa organizeze in Romania Euro 2024 alaturi de Ungaria, scrie ProSport. Pentru asta avem nevoie de stadioane, autostrazi, hoteluri, trenuri, infrastructura... etc. Deocamdata n-avem nimic din toate acestea.

Jurnalistii de la Ziarul Financiar si de la ProSport au calculat cati bani trebuie sa cheltuie Romania in urmatorii 6-7 pentru a deveni un candidat credibil. Daca ne gandim ca avem nevoie de autostrazi, cai ferate moderne, hoteluri care sa fie capabile sa gazduiasca sute de mii de turisti in conditii civilizate, aeroporturi, samd .. Romania ar trebui sa cheltuie in jur de 15-20 de miliarde de euro.

Asta inseamna ca bugetarii pot sa-si ia adio de la mariri de salariu si ca tara ar intra intr-un proiect  fara precedent.

Singura solutie a Romaniei este alianta cu Ungaria, o tara mult mai avansata dpdv al infrastructurii. Chiar si asa, principalele orase: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov si Constanta ar avea nevoie de investitii masive.

Expertul ZF spune ca Romania va cunoaste un boom economic daca va reusi sa-si duca pana la capat proiectul: "Ar fi o crestere economica. Cand ai proiecte, ai de lucru".

"E foarte bine ca Mircea Sandu face demersuri in acest sens, dar mai avem multi pasi pana acolo. In Romania, cand vine vorba de investit bani in infrastructura, ne lovim de dificultati. Trebuie ca in toata tara sa se investeasca in baze sportive, iar lucrul asta poate fi facut doar prin implicarea Guvernului. Nu o frunza poate promova tara, ci un astfel de turneu, care ar fi un adevarat brand de tara. In plus, investitiile ne vor ramane noua", a spus Marius Stan la Sport.ro.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Scandalul numirilor politice în Apele Române. Iohannis reacționează: ”Este inacceptabil”
BRAT

Modifică setările cookies