UPDATE! Dauna de 4 milioane distruge clubul. Ce se intampla cu Dinamo dupa fraudarea procesului de insolventa

Scandal imens la Dinamo!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2017, 11:30
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2017, 11:46

UPDATE! Daca se va dovedi frauda, Dinamo va trebui sa reia procesul de despagubire al creditorilor, putand sa piarda astfel dreptul de a juca in Europa sezonul viitor, in cazul unei calificari.

De asemenea, Dinamo va avea probleme si cu licentierea sezonul viitor, daca nu se va stinge datoria creata, fie prin platirea creditorilor fie prin reluarea procesului de insolventa.


Parchetul a emis un comunicat de presa astazi prin care anunta ca au facut 3 perchezitii domiciliare in Bucuresti si Ilfov, la sediul unei societati de avocatura, al unei societati de insolventa si la domiciliul reprezentantului unei firme de insolventa, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de bancruta frauduloasa si bancruta simpla.

Din cercetari a reiesit ca in cadrul procedurii de insolventa al societatii Dinamo, in momentul in care a fost intocmit planul de reorganizare, inventariere si evaluare a activelor aflate in patrimoniu, a fost ascunsa o parte din activele societatii aflate in insolventa, calculate la valoarea contabila neta de peste 18.498.000 lei, in scopul de a frauda creditorii societatii.

Tabelul preliminar de creante al societatii FC Dinamo 1948, aflata in insolventa si care administreaza clubul de fotbal, a relevat datorii de 78 de milioane de lei, dintre care 20 de milioane catre Ministerul Finantelor, 18 milioane catre firma Ideal Rezidential si 14 milioane catre Ionut Negoita.

Printre actionarii societatii Ideal Rezidential SRL se numara parintii lui Ionut Negoita, Ilie si Lidia Negoita.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolventa a fost inregistrat la 13 mai 2014, la Tribunalul Bucuresti.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!