Săpunaru, iertat de eliminare în meciul cu FCSB! Verdictul lui Adrian Porumboiu

Cristi Săpunaru și Istvan Kovacs au avut o dispută verbală pe teren, la derby-ul FCSB - Rapid 3-1.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Decembrie 2021, 13:25
Data actualizarii: Joi 16 Decembrie 2021, 13:59

Cu câteva minute înainte de pauză, Săpunaru a fost nemulțumit de o decizie a arbitrului și s-a îndreptat amenințător către Istvan Kovacs. Căpitanul Rapidului l-a acuzat pe centralul din Carei că i-ar fi spus: "Te dau afară și din țară!", în timp ce arbitrul s-a apărat, declarând că fundașul ar fi fost cel care l-a amenințat.

Adrian Porumboiu: "Săpunaru trebuia eliminat"

Pentru ieșirea nervoasă din prima repriză, Săpunaru a primit doar cartonaș galben, iar ulterior a fost în prim plan, mai întâi la penalty-ul obținut și tranformat în minutul 45+6, iar apoi în prelungirile reprizei secunde, când l-a faultat în careu pe Ianis Stoica și le-a oferit o lovitură de la 11 metri adversarilor.

Fostul arbitru Adrian Porumboiu laudă prestația lui Istvan Kovacs, însă spune că Săpunaru trebuia elimiant pentru disputa pe care a avut-o cu arbitrul jocului.

"A fost penalty la Săpunaru, când l-a obținut el. Ambele penalty-uri au fost corect acordate. Eliminarea lui Junior Morais, tot corectă. N-avea sens, a fost un atac imprudent, iar el era vulnerabil. Eu nu sunt admiratorul lui Kovacs, dar de data asta a admirat bine, chiar foarte bine. În plus, are o notă distinctă prin faptul că dintre doi cocoși, atât el, un cocoș în arbitraj, cât și un cocoș mai zburlit, Săpunaru, a reușit să-l domine. 

Trebuia roșu pentru Săpunaru, categoric. Atitudini de genul celor care au fost aseară, Săpunaru vs. Kovacs, nu trebuie trecute cu vederea", a spus Adrian Porumboiu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

Istvan Kovacs spune că a fost amenințat de Săpunaru

Kovacs a dictat câte un penalty pentru fiecare echipă, iar în minutul 77 l-a eliminat pe Junior Morais pentru cumul de cartonașe galbene. Cristi Săpunaru, care a avut un schimb dur de replici cu centralul pe durata jocului, a surprins la finalul meciului, când a spus despre Istvan Kovacs că "a zis că poate să mă dea și afară din țară".

Contrar politicii CCA, arbitrul FIFA a a avut o reacție publică și a negat cele spuse de căpitanul Rapidului. În schimb, Istvan Kovacs susține că a fost amenințat de Cristi Săpunaru. 

"Nu este adevărat ce a spus domnul Săpunaru despre mine! Oricum, meciul meu este înregistrat și nu aș vrea să-l fac de rușine publicând discuția dintre mine și dânsul în momentul în care mă amenință spunând: 'Până la capăt, n-o scoți cu mine! Îți arăt eu, o să vezi!'. 

Astea au fost cuvintele lui. Eu i-am spus doar că n-o să tolerez asemenea comportament din partea nimănui", a spus Istvan Kovacs, pentru gsp.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies