"Sa nu ne pacalim, fotbalul din Romania e la un nivel slab!" Interviu cu Mutu pentru LPF. Despre ce pusti de la Dinamo crede ca vor ajunge staruri in urmatorii ani

"Sa nu ne pacalim, fotbalul din Romania e la un nivel slab!" Interviu cu Mutu pentru LPF. Despre ce pusti de la Dinamo crede ca vor ajunge staruri in urmatorii ani

Adi Mutu vorbeste intr-un interviu pentru revista LPF despre planurile sale la Dinamo, jucatorii tineri pe care mizeaza si situatia in care a gasit fotbalul romanesc la revenirea in tara.

Mutu spune ca fotbalul din Romania e la un un nivel slab, dar crede ca sunt jucatori tineri care pot deveni staruri in urmatorii ani.

"Nu are rost sa ne pacalim, fotbalul din Romania este la un nivel destul de slab pentru ca nu mai exista investitori, infrastructura si nici statul nu ofera vreun avantaj cluburilor de fotbal, asa cum se intampla, spre exemplu, in Ungaria, acolo unde investitiile in sport sunt taxate si impozitate diferit fata de alte domenii. Si noi trebuie sa incurajam intr-un mod concret fotbalul, nu numai prin implementarea cunostintelor pe care le-am dobandit in strainatate."

"Trebuie sa ajungem sa jucam in grupele cupelor europene pentru ca de acolo vin cei mai multi bani. Asa atragi si sponsori, asa vinzi si jucatori la cluburi importante din Europa si tot asa convingi si fotbalisti de valoare sa vina in Liga 1. Pentru a creste nivelul competitiei interne cred ca e nevoie de mai mult sprijin pentru investitorii care inca mai exista in fenomen."

"Pe termen lung imi propun sa intaresc clubul la nivel administrativ. Vreau ca Dinamo sa fie un club puternic, cu o filozofie solida si clara, sa se consolideze ca o forta a fotbalului romanesc, iar echipa sa fie prezenta constant in cupele europene."

"Sunt mai multi jucatori interesanti, dar nu vreau sa dau nume ca sa nu le ridic cota (Rade). De la noi, pe langa Rotariu si Filip, care sunt fotbalisti de nationala, sunt multi jucatori tineri care au sanse mari sa ajunga piese grele in prima liga, precum Patrick Petre, Tircoveanu sau Dudea, care fac parte din lotul primei echipe. Mai mai avem si alti pusti la echipele de juniori sau imprumutati la liga a doua, care pot face saltul catre marea performanta in orice moment.", a declarat Mutu pentru revista LPF.


 

Citeste si:DinamoAdi Mutu
VIDEO PROTVPLUS.RO

Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății. „Rămâne o prioritate să asigurăm cele 1.600 de paturi ATI”
BRAT
Modifică setările cookies