Rivaldinho, despre presiunea de a purta un nume legendar: „Nu sunt ca tata, nimeni din România nu o să fie ca tata! Nu a intervenit să joc!”

Rivaldinho Barcelona Rivaldo Universitatea Craiova Superliga Rivaldo și Rivaldinho
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Februarie 2023, 16:55
Data actualizarii: Duminica 26 Februarie 2023, 16:56

Rivaldinho a vorbit deschis despre legendarul său tată, Rivaldo. 

Rivaldinho (27 ani) a revenit în România vara trecută. Brazilianul a semnat cu Universitatea Craiova, echipă pentru care a adunat în campionat 16 apariții, reușind să marcheze un gol și să ofere trei pase decisive. 

Rivaldinho: „Lumea crede că e ușor să ajungi la FC Barcelona!”

Însă, pe umerii lui Rivaldinho a fost o presiune uriașă în permanență, după cum mărturisește chiar el, generată de legendarul său tată, Rivaldo (50 ani). Însă, atacantul oltenilor a ținut să precizeze că performanțele atinse de fostul vârf al Barcelonei și al Milanului sunt unice și că niciodată tatăl său nu a intervenit pentru a-i face drumul facil în carieră. 

„A fost o presiune când eram copil pe la 14-15 ani, lumea zicea că joc doar pentru că sunt copilul lui Rivaldo, m-a deranjat. În momentul acesta nu mă deranjează, pentru mine este o mândrie, mulți voiau să fie în locul meu și sunt fericit și mândru, știu de calitățile mele. Nu sunt ca tata, nu o să fiu ca tata și nimeni din România nu o să fie ca tata. Sunt foarte clar și mintea e foarte limpede, doar îmi văd de treaba mea și nu contează la ce se gândește lumea.

Când ai 15-16 ani se spune că ai calități să ajungi acolo, dar lumea crede că este ușor să ajungă acolo, însă este greu. Lumea crede că îi spui tatălui tău să dea un telefon, însă nu este așa, nu îmi place să sune tata pe cineva să forțeze lucruri, nu a făcut niciodată și nu o să facă asta. Nu este ușor să joci la Barcelona, nu este doar că vrei tu sau ai ambție și ajungi acolo, sunt multe chestii și puțini oameni ajung acolo”, a declarat Rivaldinho pentru Fanatik

Actualul atacant al Universității Craiova a vorbit și despre calitățile tatălui său, care l-au propulsat să joace la FC Barcelona, să câștige Campionatul Mondial în 2002 și să fie recompensat cu Balonul de Aur în 1999. 

„Avea calitate, talent și trebuie să ai și noroc, a avut și noroc. A avut de toate, trebuie să ai de toate să ajungi la Barcelona, nu doar ambiție, talent și noroc. Sunt multe chestii care trebuie să fie împreună și multe lucruri care trebuie făcute”, a mai spus Rivaldinho. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!