Rezultatele controlui MApN la CSA Steaua: Talpan, laudat de superiori, dar sanctionat pentru declaratiile publice
Vineri 21 Aprilie 2017, 15:40

Rezultatele controlui MApN la CSA Steaua: Talpan, laudat de superiori, dar sanctionat pentru declaratiile publice

Proiectul CSA Steaua merge mai departe, insa Florin Talpan a fost sanctionat pentru atacurile la adresa FRF. 

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Marti, 24 aprilie, 21:45 Liverpool - AS Roma. Miercuri, 25 aprilie 21:45 Bayern - Real Madrid in semifinalele Champions League!

Arsenal - Atletico, joi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Un nou control al Ministerului Apararii Nationale efectuat la CSA Steaua a constatat perseverenta consilierului juridic Florin Talpan in sustinerea intereselor clubului in litigiile aflate pe rolul instantelor de judecata, in acord cu standardele de competenta profesionala a consilierilor juridici. Comisia a constat insa neregului in alte domenii de activitate din cadrul clubului, financiar-contabil, stat major si control managerial.

O comisie mixta de cercetare, constituita la nivelul Ministerului Apararii Nationale, a desfasurat, in perioada 10-14 aprilie, un control la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, pentru verificarea modului de remediere a deficientelor in activitatea CSA constatate de Corpul de control si inspectie in luna februarie 2017. Obiectivele controlului au vizat mai multe domenii din activitatea clubului: relatii publice, relatii cu publicul, asistenta juridica, financiar-contabil, stat major si control managerial.

"In domeniul relatiilor publice, comisia de cercetare a constatat faptul ca locotenent-colonelul Talpan Florin a fost sanctionat disciplinar de catre comandantul CSA pentru incalcarea repetata a procedurilor interne ale Ministerului Apararii Nationale privind comunicarea publica, proceduri aplicabile intregului personal al instututiei. Sanctionarea militarului a fost facuta in baza concluziilor Corpului de control si inspectie, care a retinut in sarcina consilierului juridic al CSA incalcarea ordinelor ministrului apararii nationale ce reglementeaza comunicare publica in M.Ap.N. si interventii repetate in mass-media fara a avea mandat.

In domeniul asistentei juridice, comisia de cercetare nu a constatat deficiente si a remarcat perseverenta consilierului juridic al CSA in sustinerea intereselor clubului in litigiile aflate pe rolul instantelor de judecata, in acord cu standardele de competenta profesionala a consilierilor juridici. De asemenea, s-a constat ca intre conducerea CSA si consilierul juridic nu exista divergente in ceea ce priveste apararea si protejarea patrimoniului CSA in activitatea procesuala", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul CSA Steaua.

Comisia a constat nereguli in alte domenii de activitate, astfel ca a propus "sanctionarea" celor vinovati si "atentionarea" comandantului interimar al clubului Cristian Petrea, pentru ca acesta ia in cel mai scurt timp masuri pentru remedierea problemelor descoperite.

"In domeniul financiar-contabil, comisia de cercetare a constatat disfunctii pentru care comandantul clubului dispusese masuri de remediere corespunzatoare. In domeniul stat major si control managerial, comisia de cercetare a constatat disfunctii in ceea ce priveste fluxul documentelor in cadrul CSA. Astfel, procedura avea un caracter formal, era dificil de aplicat si nu corespundea cerintelor de optimizare a actului de comanda, in timpul controlului fiind luate masuri pentru elaborarea unei noi proceduri operationale.

Au fost constatate, de asemenea, disfunctii in ceea ce priveste organizarea evidentei fiselor de aptitudine in munca, precum si alte elemente conexe acestui domeniu, drept pentru care comisia a propus comandantului CSA sanctionarea disciplinara a persoanei responsabile. De asemenea, a fost propusa si atentionarea psihologului unitatii pentru disfunctii in activitate. In concluzie, avand in vedere situatia generala constatata la CSA, comisia de cercetare a propus atentionarea comandantului imputernicit al clubului in vederea luarii unor masuri ferme prin care sa fie remediate in cel mai scurt timp disfunctiile constatate", se mai arata in comunicat.

La 6 aprilie, MApN anunta ca declaratiile publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, inclusiv cele referitoare la relatia cu Federatia Romana de Fotbal, au fost facute in nume personal, contrar procedurilor legale si nu au avut mandatul CSA Steaua Bucuresti. in consecinta, Talpan a fost sanctionat disciplinar, de catre comandantul clubului, in data de 4 aprilie 2017.

Consilierul juridic sef al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, Florin Talpan, i-a cerut demisia de onoare presedintelui FRF, Razvan Burleanu, pentru faptul ca acesta a permis ca un club neafiliat, FCSB, sa aiba aceleasi drepturi ca un unul afiliat la Federatia Romana de Fotbal. Talpan a sustinut ca, din punct de vedere legal, FCSB, gruparea patronata de Gigi Becali, nu exista in Liga I, astfel ca meciul cu Dinamo, de duminica, nu trebuia sa se dispute, iar urmatoarele partide din play-off trebuie castigate la masa verde, cu 3-0, de adversarele formatiei antrenate de Laurentiu Reghecampf.

Juristul CSA a precizat ca FRF functioneaza ilegal, astfel ca decizia Comietului Executiv din data de 30 iulie, prin care s-a aprobat schimbarea denumirii FC Steaua in FCSB, este nula.

Talpan l-a mai acuzat pe Bulreanu de faptul ca sfideaza deciziile instantelor de judecata, declarand ca FCSB este continuatoarea Stelei, afirmatie care manipuleaza suporterii.

Florin Talpan a cerut Ministerului Tineretului si Sportului sa efectueze un contrul la Federatia Romana de Fotbal, prin care sa fie verficate situatia afilierilor, cheltuirea banilor proveniti de la UEFA si FIFA si respectarea legislatiei.

In ianuarie, Florin Talpan l-a acuzat pe comandantul interimar al CSA Steaua, Cristian Petrea, de neindeplinirea atributiilor de serviciu, de actiune contrar intereselor statului roman si ale Armatei Romane si de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, pentru ca se opune punerii in aplicare a deciziei Curtii de Apel in litigiul cu FC Steaua, prin refuzul de a semna notificarile catre FRF, LPF si ONRC.

Insa Corpul de Control si Inspectie al MApN nu a identificat situatii de obstructionare a activitatii juristului CSA, Florin Talpan, in indeplinirea atributiilor de serviciu, asa cum s-a plans el.

Sursa: News.ro10 comentarii
 • 23 2017
  steaua+1947 milogi ratati,,analfabeti si manelisti........intr-un cuvant: fcsb-isti..................................
 • 22 2017
  coco Un RAHAT....
 • 21 2017
  rony Oameni buni, talpanu este, după părerea mea, un psihopat, credul, fudul și lipsit de simțul realității. Și nu susțin asta doar că aș avea ceva cu nulitatea asta de jurist! Pur și simplu creatura s-a lansat în spațiul mediatic după ce un judecător, om de casă al izmănarului Oprea, a decis, după ce alți doi judecători au infirmat prostiile, că Steaua nu e Steaua! Totul, evident, pentru mălaiul lui Becali. Cum Becali nu a pus botul, s-a ajuns unde s-a ajuns! Adică de râsul Europei. Un jurist de conjunctură, obscur și mediocru, s-a lansat pe ditamai orbita mediatică numai și numai din întâmplare! Și atunci vă întreb: merită mediocritatea aceasta atenție?...
 • 21 2017
  steaua+1947 si pentru voi, mult lapte de la noi.......sa nu-i dati iama taticutului in oi......................
 • 21 2017
  Nicu Putina mumu de la fcsbisti pentru cadavrul de steaua.1947....
 • 21 2017
  steaua+1947 pe o banca in pipera.........este scris fcsb.......s-au pisat pe ea stelistii.......si acum se vede doar beeee...........................................................
 • 21 2017
  rony pe o bancă la Socola.....este scris: steaua+1947....s-au pișat pe ea steliștii.... și acum se vede doar: neam de boarfe!...
 • 21 2017
  Baggio Talpana ocupate cu treburi serioase,,nu cu fotbalul, jurist de gips...
 • 21 2017
  Moș craciun Mai bozgorica premiazăl u dacă îți e atât de drag de el ca a distrus singura echipa din campionatul românesc mai Bn i-ați mulțumi lu becali ca încă mai bagă bani in fotbalul românesc ca datorită lui mai existam prin Europa la capitolul fotbal. Nea Gigi Bv ți-e pt cea ce faci ești de apreciat ca lupți cu niște mafioți de prima clasa...
 • 21 2017
  Ursu Fc weceseb nu,i steaua...
 • 21 2017
  bozgorica Da de ce sa taca cand e atacat permanent?In loc sal premiati voi il amendati.Tipic romanesc,el isi apara institutia de care este platit ,clubul ,sectia de fotbal.Ce ar trebuii sa se dea la oparte si sa aduca si famfara sa i cante lui Becali?La randul lui si pastorul trebuie sa si apere investitia pe care probabil a dat bani multi cand a preluat o de la Paunescu.Timpul si instanta le va rezolva pe toate...
Mutarea ambasadei României la Ierusalim. Care pot fi consecinţele pentru țara noastră
BRAT