Regula Under21 ramane in picioare! Decizia CNCD: "Nu are caracter discriminatoriu!"

Regula Under21 ramane in picioare! Decizia CNCD: "Nu are caracter discriminatoriu!"

FRF a facut anuntul pe site-ul oficial.

Regula privind obligativitatea cluburilor din Liga 1 de a avea pe teren pe tot parcursul unui meci jucatori sub 21 de ani a devenit subiectul acuzatii de discriminare. In acest sens, Consiliul National de Combatere a Discriminarii a analizat si a determinat ca "initiativa tratamentului diferentiat pe criterii de varsta este justificata in mod obiectiv si rezonabil de un scop legitim" scrie FRF pe site-ul oficial.

“Mentinerea unui echilibru intre interesul cluburilor de a obtine un anumit rezultat sportiv/anumite performante sportive si incurajarea acestora de a legitima si antrena jucatori tineri trebuie considerat ca fiind un scop legitim” spune CNCD. De asemenea, colegiul director al CNCD apreciaza ca “metoda la care a recurs FRF nu numai ca este una adecvata si necesara pentru atingerea scopului legitim, dar este si una efectiva”, iar “astfel de reguli contribuie la atingerea unui echilibru intre interesele ce se manifesta in viata fotbalistica, sprijinind jucatorii tineri”. Astfel, regula “obliga cluburile de fotbal sa dezvolte strategii sportive pe termen lung in privinta promovarii jucatorilor tineri, a bazei de selectie la nivel de juniori”.

Citeste si:Liga 1

Revoluție în Ring: Biea, Bogdan Stoica, Amansio Paraschiv si ‘Tanculetul’ Iancu dau cu pumnul în direct la PRO X, vineri, 20:00!

VIDEO PROTVPLUS.RO

Mihăilă: INSP a estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi
BRAT
Modifică setările cookies