Liga 1

Reactia DURA a LPF dupa anularea suspendarii lui Muresan! "Daca esti VINOVAT, platesti! E inadmisibil, nu mai vrem bataie de joc!"

LPF a reactionat la schimbarea deciziei de suspendare a lui Gabi Muresan pentru lovitura aplicata lui Rusescu.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Noiembrie 2014, 16:50
Data actualizarii: Marti 18 Noiembrie 2014, 17:05

Comisia de Recurs a ridicat suspendarea de 16 etape primita de Gabi Muresan pentru ca l-a lovit cu cotul pe Raul Rusescu.

Astazi, LPF a reactionat pentru ca decizia sa initiala - suspendarea jucatorului de la ASA - a fost eliminata.

"NU MAI TOLERAM BATAIA DE JOC!"

"Liga Profesionista de Fotbal isi exprima totala surprindere fata de ultimele decizii luate de membrii Comisiilor Federale in cazurile aparute ca urmare a violentelor de pe terenul de fotbal. Ramanand consecventi cu ideea de a lupta impotriva violentei in sport, LPF considera ca orice ingaduinta cu astfel de acte trebuie amendata.

Cand fotbalul nu se intelege ca o manifestare sportiva, se ajunge in situatia de a sanctiona pentru un gest de extrema violenta un jucator cu 16 etape de suspendare, asa cum a decis Comisia de Disciplina, pentru ca in final alti trei judecatori dintr-o alta comisie, cea de recurs, sa stearga cu totul sanctiunea initiala.

Fotbalul trebuie inteles in toate datele lui, iar LPF se declara impotriva unor decizii care, dincolo de adevarul din teren, incep sa bulverseze ierarhii si perceptia publicului larg cu privire la dreapta lor judecare. Nu se poate ca odata sa fii grav vinovat, iar pentru aceeasi fapta, alta data sa fii complet absolvit de vreo vina.

Un astfel de derapaj este inadmisibil. Si pentru ca avem cunostinta despre astfel de practici, am renuntat la aceste comisii. Pentru ca nu am crezut ca vom reusi sa gasim 15 oameni bine pregatiti si, mai ales, integri in judecarea unor astfel de cazuri.

Liga Profesionista de Fotbal nu se pronunta pe tema profesionalismului sau integritatii celor care judeca, nu avem dovezi prin care sa acuzam, dar ramanem cu mari semne de intrebare asupra deciziilor celor doua comisii. Nici macar nu ne propunem sa intram in detaliile avocatesti, nu suntem interesati de chichite de acest gen, nici de motivari si nici nu ne permitem sa le accesam, dar credem intr-o justitie disciplinara bazata pe logica si simplitate: daca esti vinovat, trebuie sa platesti.

Este si cazul deciziilor aparute dupa accidentarea grava a stelistului Raul Rusescu de catre fotbalistul Gabi Muresan de la ASA Targu Mures", se anunta in comunicatul LPF.

Oficialii Ligii au incheiat comunicatul printr-o intrebare.

"MUTILAT!"

"Din pacate, se pare ca in fotbalul romanesc sunt judecatori gata sa te absolve de orice vina, chiar si in cazul vinovatiei. Nu cunoastem motivele unui astfel de comportament, si nu dorim sa ne transformam in procurori de caz. Atragem atentia, insa, asupra faptului ca acesti oameni distrug prin astfel de decizii o imagine pe care noi ne luptam in fiecare zi sa o facem altfel.

Refuzam sa mai acceptam bataia de joc la adresa muncii noastre, la adresa muncii celor din administratia FRF si la adresa iubitorilor fotbalului. Un fotbalist de echipa nationala a fost grav mutilat, iar trei judecatori din 10 (totalul membrilor Comisiilor de Disciplina si de Recurs) au decis ca nu s-a intamplat, practic, nimic.

Alti sapte au aplicat cea mai dura sanctiune din jurisprudenta comisiilor cu atributii jurisdictionale pentru Liga 1. Stim, poate ca adevarul absolut e undeva la mijloc, dar dincolo de toate, ne intrebăm: ce trebuie sa se intample, oare, pentru ca trei membri dintr-o comisie sa poata aplica o sanctiune?", s-a mai scris in comunicatul LPF.

Modifică setările cookies