Razvan Rat Rapid scoala de fotbal Razvan Rat Superliga Răzvan Raț - Vasile Maftei

OFICIAL Razvan Raț a semnat cu Rapid: „O dovadă că am luat o decizie foarte bună!”

Răzvan Raț a semnat un contract de colaborare cu Rapid, fostul său club. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Martie 2023, 18:22
Data actualizarii: Miercuri 22 Martie 2023, 18:23

Rapidul și-a îndeplinit obiectivul anunțat la începutul sezonului, ci anume prezența în play-off. Acum, Adrian Mutu (44 ani) și elevii săi se vor duela cu Farul Constanța, CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi OSK pentru un loc care să ducă în preliminariile cupelor europene. 

Însă, giuleștenii se gândesc și la viitor. În toamnă, Dan Șucu a modernizat două baze de pregătire pentru copii și juniori, iar la 6 luni distanță Rapid a trecut la următorul pas. A semnat un contract de colaborare cu școala de fotbal a lui Răzvan Raț (41 ani). 

„FC Rapid București a semnat un parteneriat de colaborare cu Academia Razvan Rat, prin care clubul nostru are prioritate la cei mai buni jucători formați la școala de fotbal a fostului nostru jucător”, este comunicatul oficial emis de Rapid. 

Răzvan Raț, încântat de parteneriatul pe care l-a semnat cu Rapid 

Răzvan Raț, Vasile Maftei (42 ani) și Daniel Niculae (40 ani) și-au exprimat încântarea pentru această colaborare, care are ca scop dezvoltarea și descoperirea tinerelor talente. 

„Mă bucur că putem colabora cu Rapid, unul dintre cele mai mari cluburi din România. Acest parteneriat poate fi un imbold pentru copiii de la academia noastră, deoarece au șansa de a ajunge mai ușor la un club atât de important. Academia Rapidului s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, a ajuns printre primele din țară, este foarte bine organizată, iar acest lucru este o dovadă că am luat o decizie foarte bună”, a declarat Răzvan Raț.  

„Rapid continuă seria parteneriatelor cu academii puternice din țară. Suntem foarte bucuroși să încheiem un contract de colaborare cu școala de fotbal a lui Răzvan Raț. Prin acest parteneriat vom avea prioritate la cei mai buni jucători ai academiei lui Răzvan, o academie puternică, cu peste 100 de copii și cu antrenori foarte buni. Iar colaborările nu se vor opri aici”, a spus Vasile Maftei. 

„Au început să apară jucători buni la academie, însă este nevoie de timp pentru a culege roadele. Suntem extrem de atenți la sectorul juvenilor, ne dorim ca cei mici și tinerii de la academie să crească într-un mediu curat și să urmăm pașii necesari. Jucătorii sunt tot timpul monitorizați de staff-ul echipei mari. Aceste parteneriate ne oferă șansa de a atrage copiii foarte talentați, ce își doresc să crească la Rapid și să se dezvolte în spiritul alb-vișiniu”, a specificat Daniel Niculae, președintele Rapidului. 

Răzvan Raț a jucat la Rapid între 1998 și 2003, când a fost cumpărat de Shakhtar Donetsk, timp în care a adunat 83 de meciuri pentru gruparea alb-vișinie. De asemenea, și-a trecut în palmares 3 trofee cu giuleștenii: două campionate și o Cupă a României.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!