Rapid l-a dat in judecata pe George Copos pentru un prejudiciu de 1,3 milioane de euro!

Rapid l-a dat in judecata pe George Copos pentru un prejudiciu de 1,3 milioane de euro!

Clubul Rapid l-a actionat in judecata pe George Copos, fostul actionar majoritar, pentru prejudiciul din Dosarul Transferurilor.

Rapid l-a actionat in instanta pe fostul proprietar George Copos, care executa o pedeapsa de la 3 ani şi 8 luni la Penitenciarul Rahova, pentru recuperarea unui prejudiciu de 1,3 milioane de dolari din Dosarul Transferurilor, anunta Mediafax.

Clubul nu s-a constituit parte civila in Dosarul Transferurilor deoarece la momentul inceperii procesului FC Rapid se afla in proprietatea lui George Copos. Acum insa, gruparea al carui actionar majoritar este Adrian Zamfir, se afla in insolventa, iar conform procedurilor legale in vigoare este obligata sa incerce recuparea tuturor sumelor datorate.

In procesul aflat pe rol la Sectia a VI-a Civila a Tribunalului Bucuresti, avocatii lui George Copos au depus o intampinare, iar instanta urmeaza sa stabilească un prim termen de judecata.

"Curtea de Apel Bucuresti, in hotararea din Dosarul Transferurilor, afirma ca Rapid a fost prejudiciat cu 1,3 milioane de dolari de catre George Copos in urma transferurilor jucatorilor Cristian Dulca si Florin Bratu. Hotararea penala nu face o distinctie intre SC FC Rapid SA, actuala societate care administreaza clubul, si AFC Rapid, asociatia care administra gruparea la momentul realizarii celor doua transferuri. Instanta este singura in masura sa stabileasca dacă actuala societate are de recuperat prejudiciul respectiv sau nu", au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

Fostul actionar majoritar al FC Rapid, George Copos, condamnat în Dosarul Transferurilor, isi executa pedeapsa in regim inchis la Penitenciarul Rahova. Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat, in 4 martie, pe George Copos la trei ani si opt luni de inchisoare.

Taban: "Actiunea impotriva lui Copos e o prostie"

Fostul conducator al FC Rapid, Ioan Taban, in prezent vicepreşedinte al grupului Ana Holding, a declarat agentiei Mediafax ca actiunea in instanta a gruparii giulestene pentru recuperarea unui prejudiciu de 1,3 milioane de dolari de la George Copos "este o prostie".

"Actiunea judecatoreasca este o prostie. E o actiune intreprinsa de doamna administrator judiciar (n.r. - Cristina Andronache), nu are nicio legatura Dosarul Transferurilor cu FC Rapid SA, absolut nicio legătura. Dansa face intentionat aceasta actiune. A vazut ca in corpul hotararii Curtii de Apel scrie Rapid, fara sa se specifice exact structura sportiva, si a zis ca, gata, clubul are de recuperat prejudiciu. Dar nu exista niciun prejudiciu fata de FC Rapid SA, nici de 1,3 milioane, nici de 1 milion, nu există deloc", a spus Taban.

El a adaugat ca instanta ii va da dreptate fostului actionar George Copos. "Noi respectam procedurile, pas cu pas. Este o actiune in instanta si o tratam ca atare. Insa nu vor fi probleme, instanta va intelege exact care este situatia", a adaugat Taban.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Barna: Trebuie un parteneriat cu BOR în campania de vaccinare. Bănescu: "E bine să ne amintim că avem 18 culte religioase"
BRAT
Modifică setările cookies