VIDEO EXCLUSIV Puștiul pe care Marica îl compară cu Man și Mihăilă: "Are explozie și execuții la fel ca ei"

Ciprian Marica, acționarul celor de la Farul Constanța, a vorbit în termeni laudativi despre Adrian Mazilu (17 ani).

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Aprilie 2023, 14:40
Data actualizarii: Duminica 02 Aprilie 2023, 14:38

Mazilu, aflat la primul sezon în Liga 1, a fost crescut la Academia Hagi, iar în primele 14 meciuri pentru Farul a marcat șase goluri. Conducerea dobrogenilor îi prevede un viitor frumos atacantului și se așteaptă ca tânărul jucător să facă rapid pasul în străinătate.

Ciprian Marica: "Îl compar pe Mazilu cu Man și Mihăilă"

Ciprian Marica îl compară pe Adrian Mazilu cu Dennis Man și Valentin Mihăilă. Ambii au plecat din Liga 1 în schimbul unor sume foarte mari: ambii la Parma, pentru 11 milioane de euro, respectiv 9,1 milioane.

"Îl compar chiar și cu Man, acest puști care a reușit atunci la FCSB să fie peste nivel. Se evidenția, se vedea că are ceva. Mihăilă, care a avut la Craiova momente excelente și se vedea că e altceva.

Nu întâmplător au reușit să plece. Asta nu înseamnă că Mazilu va avea același traseu, însă noi sperăm să aibă unul mai bun și să fie pregătit la momentul transferului din punct de vedere psihic. Părerea mea este că cei care au plecat, au făcut-o cu acest handicap al mentalității, al responsabilității, al impactului cu Vestul.

Da, cu Man și Mihăilă îl compar din punct de vedere al calităților. Mi se pare că e un jucător care are explozie, care are execuții, așa cum aveau Man și Mihăilă. Deci cu ei doi se aseamănă", a spus Ciprian Marica, într-un interviu pentru PRO TV.

  • Recent, Ciprian Marica spunea că a discutat cu Klaas-Jan Huntelaar, fostul său coleg de la Schalke 04, în prezent șeful scouterilor de la Ajax. Olandezul i-ar fi transmis că urmărește doi jucători de la Farul.
  • 18 ani împlinește Mazilu pe 13 septembrie
  • 3 meciuri și un gol are atacantul Farului la naționala U19 a României, cea mai înaltă reprezentativă la care a evoluat până în prezent

Ciprian Marica: "Cred că Adrian Mazilu va fi cel mai mare transfer din istoria Ligii 1"

Marica este convins că jucătorul în vârstă de doar 17 ani va face pasul în străinătate pentru o sumă uriașă, care ar putea bate chiar recordul lui Dennis Man.

"Cred că o să avem o surpriză și Mazilu o să fie cel mai mare transfer din istoria Ligii 1. Dacă nu am fi avut anumite discuții, probabil nu am fi discutat astăzi despre asta. Adică n-aș fi avut curajul ăsta. Nu sunt ipocrit să arunc sume exorbitante, însă hai să luăm noi întâi campionatul, să reușim o performanță notabilă cu echipă. Apoi, cu siguranță vom putea vorbi despre acea sumă de care eu spun - cea mai mare din istoria Ligii 1. 11,5 milione de euro transferul lui Dennis Man, nu? 

Avem această regulă (n.r - regula U21) care ai fi zis că ne ajută cumva, să forțăm tinerii, să existe mai multe transferuri. Dacă analizăm câți au beneficiat de această regulă U21 și au avut continuitate, adică și după ce li s-a termint și acest privilegiu, vom vedea un aspect negativ, adică foarte puțini au avut continuitate.

Nu vorbim de sume mari în România, nu mai putem pretinde sume mari de transfer azi. Vedem că 10-12 milioane, cam ăsta este recordul, dar o sumă de 10-12 milioane pentru un fotbalist român este posibilă", a mai spus Ciprian Marica.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!