Omul care a vandut drepturile TV in 2011 lanseaza un scenariu soc: "LPF risca o amenda de 20 de milioane de euro"

Omul care a vandut drepturile TV in 2011 lanseaza un scenariu soc: "LPF risca o amenda de 20 de milioane de euro"

► In numele lui Maradona: Napoli - Porto, azi 22:00, IN DIRECT Sport.ro si voyo.ro

Liga Profesionista de fotbal (LPF) a cedat drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1 catre o companie cu sediul in Malta, Sky Boardcast, pentru urmatorii 5 ani, urmand sa incaseze o suma foarte mare pentru fotbalul romanesc - 168 de milioane de euro. Afacerea facuta de conducatorii LPF poate duce la un dezastru fara precedent in Romania, anunta avocatul Catalin Ciubota, cel care a condus licitatia pentru vanzarea drepturilor din urma cu 3 ani.

Potrivit lui Catalin Ciubota, apropiat al fostului presedinte Dumitru Dragomir, vanzarea drepturilor TV nu a respectat principiile impuse de Consiliul Concurentei, ceea ce poate duce la un scandal monstru.

"Nu cunosc contractul semnat, dar, la vechea licitatie, Liga si-a asumat niste angajamente fata de Consiliul Concurentei, angajamente care trebuie respectate in continuare.

Conform prevederilor in vigoare, trebuie respectate patru criterii. In primul rand, e vorba de principiul "no single buyer", adica sa nu existe un singur cumparator, iar apoi nu trebuie sa existe un drept de prima optiune dupa ce contractul expira. In al treilea rand, durata contractului sa nu fie mai mare de trei ani, iar procedura sa fie transparenta si democratica. In cazul in care unul dintre aceste criterii nu este respectat, contractul poate fi declarat nul.

Daca exista nereguli, Consiliul Concurentei poate decide o amenda de pana la 10% din capitalul social al Ligii. Facand un calcul, ajungem la suma de 20 de milioane de euro", a spus Catalin Ciubota, citat de site-ul ziare.com

Citeste si:LPF
VIDEO PROTVPLUS.RO

Maratonul vaccinării din Capitală are un succes peste așteptări. 12.362 de persoane s-au vaccinat până în prezent
BRAT
Modifică setările cookies