OFICIAL! Rapid pierde cu 0-3 meciul cu Timisoara!

Autor: Sport.ro
Vineri 09 Aprilie 2010, 17:35
OFICIAL! Rapid pierde cu 0-3 meciul cu Timisoara!

Comisia de disciplina a anuntat oficial ca Timisoara a castigat la masa verde meciul cu Rapid. COMENTEAZA AICI:

Giulestenii i-au folosit fara drept de joc pe Varga si Balan, motiv pentru care Comisia de Disciplina a decis ca Rapid sa piarda meciul cu Timisoara cu 3-0.

Rapid poate face recurs la decizie in termen de doua zile.

"In baza articolului 51.5 din ROAF, Comisia de Disciplina a admis contestatia clubului FC Timisoara si a dispus pierderea jocului prin forfait de catre FC Rapid cu scorul de 0-3, in meciul disputat pe 5 martie. Ambele cluburi au drept la recurs in termen de doua zile de la comunicarea oficiala", a declarat, vineri, ofiterul de presa al LPF, Adi Ionescu.

Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a analizat, vineri, intr-o sedinta ce a inceput in jurul pranzului, memoriul depus de FC Timisoara privind dreptul de joc al fotbalistilor rapidisti Dacian Varga si Tiberiu Balan in partida dintre cele doua echipe, disputata pe 5 martie, in etapa a XX-a a Ligii I.

Comisia de Disciplina a analizat cazul, dupa ce Comisia de Recurs din cadrul LPF a respins, miercuri, ca neintemeiat memoriul gruparii Rapid impotriva hotararii Comisiei pentru Solutionarea Litigiilor in cazul jucatorilor Dacian Varga si Tiberiu Balan.

Conducatorii giulesteni au depus recurs, dupa ce Comisia pentru Solutionarea Litigiilor din cadrul LPF a decis ca Varga si Balan nu si-au "exercitat dreptul de joc in mod regulamentar" la meciul Rapid - FC Timisoara.

FC Timisoara a contestat, la 8 martie, la Comisia de Disciplina a LPF, dreptul de joc la Rapid al fotbalistilor Dacian Varga si Tiberiu Balan, in partida directa din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Oficialii gruparii timisorene se considera indreptatiti sa castige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzand nereguli in transferurile si legitimarile jucatorilor Varga si Balan.

Varga si Balan au fost transferati de FC Rapid de la Sportul Studentesc dupa incheierea perioadei de transferuri din Liga I, folosindu-se de un articol din regulament care permite legitimarea la o echipa din esaloanele inferioare.

In consecinta, conducatorii clubului giulestean i-au legitimat pe cei doi fotbalisti la Rapid III, echipa infiintata si inscrisa cu acest scop in campionatul Ligii a IV-a, organizat de Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti (AMFB).

In baza documentelor de transfer de la AMFB, FC Rapid a obtinut de la LPF vizele pe legitimatiile fotbalistilor care le da drept de joc in Liga I. Ulterior insa, AMFB a trimis o adresa la LPF prin care sustinea ca exista anumite nereguli in transferurile lui Varga si Balan, iar in baza acesteia institutia condusa de Dumitru Dragomir a instiintat FC Rapid ca nu ii poate folosi pe jucatori in partida cu FC Timisoara, deoarece vizele lor de joc au fost anulate.

In ziua meciului (5 martie) insa, AMFB revoca adresa prin care atragea atentia asupra neregulilor si instiinteaza LPF ca transferurile sunt legale si conforme cu regulamentele in vigoare. Avand deja legitimatiile de joc stampilate (n.r. - stampila atesta dreptul de joc in Liga I al unui jucator), oficialii FC Rapid i-au introdus in teren pe Varga si Balan, fara a mai solicita o reconfirmare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.

 

Toata Romania vede Romania! Nationala U21, din nou spre Euro! Irlanda de Nord - Romania, marti, 19:30, PRO X! MM Stoica si Dumitru Graur comenteaza meciul la Special, pe PRO X!

Spitalele de copii Marie Curie și Robănescu au rămas fără apă caldă și căldură
BRAT