Liga 1

Noul stadion din Giulești, predat către CS Rapid! Cum arată acum arena și când ar putea fi inaugurată

Noua arenă a Rapidului a fost predată către CS Rapid, la mai bine de doi ani și jumătate de la demolarea vechiului stadion.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Decembrie 2021, 15:50
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 15:49

În ciuda faptului că lucrările la noul stadion al giuleștenilor au fost finalizate, Rapid va trebui să mai aștepte până la inaugurarea arenei. Vor fi necesare mai multe avize, astfel că primul meci în noua casă este așteptat să se dispute în prima parte a anului 2022.

Noul stadion din Giulești, predat către CS Rapid!

Daniel Niculae, președintele Rapidului, s-a arătat încântat de modul în care arată noul stadion: "Rapidul se întoarce acasă! Așteptam de multă vreme momentul acesta. Vedeți ce bijuterie avem în spatele meu. Ne bucurăm să preluăm acest stadion și sperăm ca la meciurile organizate de CS Rapid să fim cât mai mulți și să avem parte de performanță. Hai, Rapid!", a spus Niculae, într-un videoclip de prezentare realizat de constructor.

"În anul 2019, au început lucrările pentru demolarea Stadionului Giulești pregătindu-se locația în vederea construirii viitoarei arene. A fost una dintre cele mai mari provocări ale carierei mele, dusă la bun sfârșit alături de colegii mei. Am reușit să transformăm vechiul Stadion Rapid într-un complex modern. A fost o lucrare dificilă, greu de executat, pe un amplasament care a impus o execuție a lucrărilor ireproșabilă, fiind obligați încă de la început să adoptăm cele mai bune soluții tehnice", a spus și Ion Erbașu, Director Coordonator Execuție.

Detalii despre noul stadion din Giulești:

  • capacitate 14.050 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
  • preţ stadion: 39 milioane de euro
  • nivel de clasificare UEFA, 4
  • suprafață desfășurată de 40.522 mp
  • suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
  • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice spaţii de cazare pentru sportivi
  • spaţii de alimentaţie publică
  • spaţii administrative
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies