Nicolae Dica FCSB florin tanase Superliga

Nicolae Dică l-a „mitraliat” pe Florin Tănase: „Într-o lună jumătate cu antrenor străin, așa mare cunoscător e el?” 

Nicolae Dică l-a „taxat” pe Florin Tănase, după ce fostul căpitan al FCSB-ului i-a spus lui Gigi Becali că pregătirea unui antrenor străin este la un nivel superior. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Octombrie 2022, 14:05
Data actualizarii: Sambata 15 Octombrie 2022, 14:07

În runda a patra din grupele UEFA Conference League, FCSB a înregistrat o nouă înfrângere rușinoasă în fața lui Silkeborg, 0-5. Chiar dacă Nicolae Dică (42 ani) și Gigi Becali (64 ani) au anunțat că vor aborda meciul de pe Arena Națională cu titularii, aceștia au tras la indigo rezultatul din Danemarca, cu o săptămână în urmă. 

VIDEO Rezumat FCSB - Silkeborg 0-5

Nicolae Dică i-a răspuns lui Florin Tănase 

Gigi Becali a fost total nemulțumit de jocul echipei sale și a început să aibă semne de întrebare despre antrenamentele lui Nicolae Dică. Îndoiala omului de afaceri s-a accentuat mai mult după convorbirea cu Florin Tănase (27 ani), când fostul jucător al FCSB-ului i-a spus că pregăitea unui tehnician străin este cu totul la alt nivel.

Nicolae Dică nu a rămas pasiv la cele auzite și a i-a recomandat lui Florin Tănase să se concentreze pe jocul său de la Al Jazira. De asemenea, antrenorul roș-albaștrilor a precizat că are încredere în capacitățile tehnicienilor români și este dispus să-și prezinte ciclul săptămânal de antrenament, pentru a fi comparat cu cel al unui manager de la un club important din Europa. 

„Când ne-am calificat în grupe eram un antrenor bunicel, după ce am pierdut două meciuri în Europa nu mai sunt bun, câștigâm două meciuri în campionat devin puțin bunicel. După aia pierd un meci, iar sunt... Nu putem să evaluam un jucător sau un antrenor după un meci sau două meciuri. Vorbeam cu antrenorul de la Silkeborg. Știti de cât timp e antrenor acolo? De 4 ani. E clar că echipa aia are omogenitate, sunt jucători cu care a lucrat. Mi s-a părut o echipă foarte bună. Ce fac ei pe faza ofensivă, mișcările pe care le au, nu se fac în 2-3-6 luni, poate în nici un an. Hai că poate într-un an se fac. 

Am văzut că este un băiat care îi spune despre antrenamente, care se pricepe mult la fotbal. Știți cum facem? Vă aduc tot ce am făcut eu de când am venit aici, luați și din altă parte și vedem care sunt metodele de antrenament. Câte ore să ne antrenăm? Știți ce facem în antrenamnet? Dar ce, antrenorii români nu sunt buni? Florin Tănase de unde știe el? Are două luni de când lucrează cu un antenor străin și într-o lună jumătate așa mare cunoscător e el, știe și antrenorii străini. Cred că Florin Tănase ar trebui să-și vadă de meseria lui și atât, să dea cât mai multe goluri pentru echipa lui. 

Eu, de exemplu, la 28 de ani am apucat să îmi notez antrenamentele, la 34 m-am lăsat. Pe la 30 de ani credeam că mai știu, la 34 credeam că sunt bun-bun. Dar când am intrat în antrenorat știam 10-15% din antrenorat. Faceți voi rost dintr-un ciclu săptămânal din orice țară, de la orice antrenor și haide să le comparăm. Vă fac un ciclu săptămânal pe care l-am lucrat cu jucătorii care nu au plecat în Danemarca. 

Chiar vorbeam înainte, cu cei din staff-ul meu, că în momentul în care voi avea liber îmi doresc să merg în Danemarca, la Silkeborg, dacă antrenorul va mai fi acolo. Am mai fost și eu, dar eu nu apar în presă că am fost să văd antrenamentele lui X și Y. Mă interesez și eu de ciclul săptămânal, puteți să întrebați jucătorii de la echipa națională. Chiar așa, nu există un antrenor bun care să facă performanță în România?”, a declarat Nicolae Dică la conferința de presă premergătoare meciului cu UTA Arad, de duminică, de la 20:30, LIVE TEXT pe www.sport.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!