Mircea Sandu: "Nu vin arbitri straini in retur, UEFA ii prefera pe romani!"

Autor: Sport.ro
Luni 15 Februarie 2010, 19:58
Mircea Sandu: "Nu vin arbitri straini in retur, UEFA ii prefera pe romani!"

Presedintele FRF a anuntat ca nu vor veni arbitri straini in retur, la recomandarea UEFA

Mircea Sandu spune ca strainii nu vor oficia partide din Liga I in retur, indiferent de preferintele presedintilor de club.

"Nu vor mai fi straini, indiferent cate echipe vor asta sau nu! Presedintele Comisiei de Arbitri UEFA a spus foarte clar ca apreciaza arbitrii romani, ca are incredere in ei si ca vor fi promovati in functie de prestatiile lor din partidele internationale si din campionat.", a spus Sandu la gsptv. 

"Indiferent ce spune unul sau altul dintre conducatori, nu ma intereseaza, decizia a fost luata si trebuie respectata. Sint cativa mastodonti care vor sa conduca in locul celor alesi sa o faca, lucru care nu se poate intimpla!", a mai spus Mircea Sandu.

La inceputul lunii noiembrie 2009, Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a hotarat interzicerea aducerii brigazilor de arbitri straini pentru meciurile din Liga I, incepand cu returul actualei editii de campionat, masura ce nu a fost agreata de reprezentantii cluburilor, care vor in continuare ca unele partide sa fie conduse de straini. La 15 ianuarie, si directorul general al FRF, Ionut Lupescu, declara ca arbitrii straini nu vor mai conduce meciuri din Liga I, incepand din retur, fapt confirmat la 27 ianuarie si de presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ioan Igna.

Odata cu apropierea startului returului Ligii I, discutia privind aducerea de arbitri straini a reaparut, presedintele FC Timisoara, Marian Iancu, spunand ca 15 cluburi din primul esalon vor sa se aduca arbitri din strainatate. Presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, a afirmat, in schimb, ca sunt doar cinci cluburile care vor arbitri straini: Dinamo, FC Timisoara, Steaua, FC Vaslui si Unirea Urziceni. 

Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti în Italia
BRAT