Revolutie in fotbalul romanesc! Certurile intre oficialii cluburilor vor disparea: "Ma adresez si tuturor antrenorilor!" Anuntul facut astazi

Revolutie in fotbalul romanesc! Certurile intre oficialii cluburilor vor disparea: "Ma adresez si tuturor antrenorilor!" Anuntul facut astazi

► Sport.ro prezinta: VLAD, Killerul de Vulturi! Tottenham - Benfica, joi 22:00, in direct la Sport.ro si Voyo.ro

Noul presedinte al LPF, Gino Iorgulescu, a publicat o scrisoare deschisa pe site-ul Federatiei prin care le cere tuturor oamenilor din "familia fotbalului romanesc" sa aiba o atiutudine cat mai posivita pentru a reface imaginea atat de afectata a celui mai iubit sport.

"Am revenit in fotbalul romanesc deoarece am incredere in schimbare. in schimbarea mentalitatilor, a valorilor, a principiilor de lucru cu unicul scop de a asigura un salt calitativ la nivelul imaginii de ansamblu a familiei fotbalului romanesc.

Suntem deschisi sa lucram impreuna cu noua echipa de conducere a Federatiei Romane de Fotbal pentru a elabora si implementa cat mai urgent  un Cod etic aplicabil tuturor membrilor familiei fotbalului romanesc. Dar pana atunci, fata de anumite declaratii date in media de catre unii antrenori din Liga I care ar putea fi calificate in anumite circumstante sau medii sociale drept jignitoare, fac apel la principiile de bun-simt, etica si moralitate care ar trebuie sa ne guverneze tuturor activitatea in domeniul fotbalului. Fie ca vorbim de antrenori, oficiali sau finantatori ori de conducerea Federatiei Romane de Fotbal si a Ligii Profesioniste de Fotbal, cu totii avem obligatia imperativa de a lucra doar in beneficiul fotbalului romanesc si a imaginii acestuia. Doar impreuna, uniti in baza unor principii morale solide, putem reconstrui, caramida cu caramida, imaginea fotbalului nostru pentru a putea ulterior sa ne reintoarcem la performanta pe care o visam cu totii.

Totodata, adresez membrilor organelor disciplinare ale Federatiei Romane de Fotbal rugamintea de a nu se abate nicio clipa de la normele Regulamentului Disciplinar care incrimineaza comportarea jignitoare, calomnioasa si declaratiile care afecteaza imaginea fotbalului. Am incredere in puterea exemplului si sunt sigur, ca daca va fi cazul, veti lua toate masurile necesare impotriva derapajelor de la regulile de etica si fairplay care guverneaza jocul de fotbal atat la nivel sportiv, cat si administrativ.

Fara a rosti nume si fara a intentiona nicio secunda sa intru cu cineva in polemica sau sa incalc dreptul constitutional la libera exprimare, ma adresez tuturor antrenorilor din Liga I cu rugamintea de a incerca sa va abtineti de la declaratii si comentarii care ne fac rau tuturor. Rezultatele sportive obtinute la cluburile dumneavoastra imi confirma ca aveti valoare din punct de vedere profesional, dar nu uitati ca rezultatele nu sunt intotdeauna suficiente pentru a accede la marea performanta. Valoarea dumneavoastra va fi cu atat mai mare cu cat pe langa performanta sportiva, veti excela si in domeniul moralitatii, va veti abtine de la orice declaratii sau comentarii la adresa colegilor dumneavoastra si a celorlalti membrii ai familiei fotbalului care ar putea fi considerate jignitoare, devenind astfel un exemplu pentru intreaga societate romaneasca.  Am   speranta ca veti reusi sa abandonati emotiile inerente pozitiei pe care o ocupati pentru a va alatura in cel mai scurt timp proiectului nostru de recredibilizare a fotbalului romanesc. Totodata am speranta ca veti reusi sa respectati un cod etic, scris sau nescris, care sa ne ajute sa atragem fanii pe stadioane si sponsorii la cluburi. Pentru ca doar asa putem ajunge acolo unde ne-am propus!"

Gino Iorgulescu, Presedinte LPF
 

VIDEO PROTVPLUS.RO

România este în scenariul verde. Premierul spune să nu ne așteptăm la o relaxare prea mare
BRAT
Modifică setările cookies