Marturia cutremuratoare a lui Falemi, cel care a asistat de la cativa metri la moartea lui Foe, in 2003. Ce s-a intamplat atunci

Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Mai 2016, 16:16
Data actualizarii: Sambata 07 Mai 2016, 16:26

Citeste si ► 5 asemanari socante intre moartea lui Ekeng si cea a lui Foe

Ekeng nu este singurul camerunez ce a decedat pe teren in timpul unui meci, in ultimii ani. Foe a patit acelasi lucru in urma cu 13 ani, la Cupa Confederatiilor ce a avut loc in Franta.

Nana Falemi, fostul mijlocas al Stelei, a fost prezent in nationala Camerunului la acea competitie, si era la incalzire, pe margine, in momentul tragediei. Falemi povesteste cum s-a intamplat totul pe pagina sa de Facebook:

"Cand Marc a cazut pe teren, eram la incalzire. Alergam pe margine si ma uitam spre teren sa vad ce se intampla, caci meciul era strans 0-0. Jucam cu ‪#‎Columbia‬. Semifinala Cupei Confederatiei, 2003. Marc alergase de la inceputul meciului fara sa se menajeze, in conditiile in care la mijloc, cu el mai jucau doi jucatori mai tineri si foarte harnici: Djemba Djemba (tocmai semnase cu Man United) si Mbamy cu PSG. Foe ignora instinctul de conservare. El era un jucator masiv; foarte inalt si greu, si jucatorii cu geneticul asta nu au o raza mare de actiune in teren, in general joaca fundasi sau varfuri de forta, insa el avea o vointa fantastica si vroia sa fie prezent la toate fazele, alerga extrem de mult. Nu se menaja deloc... prefera sa traga de el, pana nu mai poate, decat sa isi dozeze energia. Efectiv ma impresiona felul in care muncea pe teren, si eu sunt destul de greu impresionabil, din punctul asta de vedere. La nivelul ala toata lumea munceste bine, insa Marc isi dadea viata pe teren, la fiecare meci.

In Grupe a jucat primele doua meciuri, cu Brazilia si Turcia, si a tras foarte mult de el... ud leoarca de transpiratie si transfigurat...il vedeam cum respira pe teren, in vestiar dupa meci, cum trage de el, la antrenament... era aproape epuizat dupa cel de-al doilea meci; iar la cel de-al 3-lea, cu SUA , Schafer l-a menajat. Avea nevoie de mai mult timp, ca sa se refaca. Cred ca venea si dupa un sezon incarcat, in Ligue 1. La cat alerga (ca un maratonist), si la ce fizic masiv avea, inima lui facea un efort imens sa oxigeneze corpul, pentru ca el nu o menaja... facea sprint dupa sprint, nu lasa ocaziile sa-i scape. Alerga dupa toate mingile.

Cu Columbia, incepuse in acelasi fel, chiar ma intrebam: "Bai, dar Marc cat timp vrea sa mai alerge in stilul asta, cat o sa reziste"... In repriza a 2-a se vedea pe el ca era deja obosit, vedeam cu totii ca trage de el si el tot nu se lasa; s-a pus sa faca un sprint, de la jumatatea terenului pana la linia de fund a columbienilor, dupa o minge lunga, intr-o situatie fara sorti prea mari de izbanda... faza s-a terminat prin careul lor, apoi a revenit in alergare 2/4 inapoi la mijlocul terenului (chiar ma gandeam ca ar putea sa vina la pas si sa-i ia altcineva locul, pentru ca era Foe, nu vreun pusti, nou venit la echipa).

La mijloc, a mers cativa pasi... apoi a cazut din picioare! Jocul s-a oprit... ne-am oprit si noi, cei de la incalzire. S-a facut liniste pe stadion. Columbienii din tribune, care cantau pana atunci, au tacut si ei."

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!