Marius Șumudică, verdict aspru pentru jucătorii de la FCSB: "Trage cu roșu, e limitat!"

Marius Sumudica Darius Olaru FCSB Florinel Coman Superliga Superliga Marius Sumudica
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2024, 23:20
Data actualizarii: Luni 22 Aprilie 2024, 23:20

În timp ce Gigi Becali visează la grupele Ligii Campionilor, Marius Şumudică a indicat că, în prezent, FCSB nu ar avea nicio șansă să ajungă nici măcar în grupele Europa League.

Marius Șumudică a subliniat că FCSB ar avea nevoie de îmbunătățiri semnificative în lot pentru a putea concura la nivel european. Tehnicianul a menționat că aproximativ 10 jucători noi ar fi necesari pentru a spori șansele echipei în competițiile europene.

„Foarte greu să iasă din grupele Conference League" - Marius Șumudică

În ceea ce privește performanțele jucătorilor actuali de la FCSB, Șumudică a fost foarte critic. El a evidențiat limitele și neajunsurile fiecărui fotbalist, subliniind că mulți dintre aceștia nu ar putea face față cerințelor competițiilor europene

  • Marius Șumudică, antrenor Gaziantep / Foto: Getty Images

„Foarte greu să iasă din grupele Conference League. Nici Europa League (n.r.: nu ar prinde-o acum). Să îţi dau alt exemplu, PAOK defilează cu FCSB. Îi bate de câte ori îi prinde.

Târnovanu e ok, Creţu e limitat, pentru cupele europene limitat. Ngezana limitat, Chiricheş e ok, experienţă, un an te poţi folosi, Dawa trage cu roşu, X. Radunovic e ok, poţi să îţi faci treaba cu el. Şut e necopt, merge până la un nivel, nu poţi să faci performanţă.

Lixandru nu are agresivitate. Olaru verde, Băluţă portocaliu, între verde şi roşu. Vorbim de Europa League, calificare în grupe. Băluţă e un jucător care excelează şi nu excelează în campionatul României. Florinel Coman de două ori verde. Miculescu, roşu, nu poate să joace niciodată. Miculescu, pentru mine, e jucătorul fără post, nu poate să joace în atac niciodată", a declarat tehnicianul, dublu campion al României.

Șumudică e de părere că FCSnu excelează cu nimic

De asemenea, Şumudică a criticat și nivelul de joc al echipei, remarcând că, în ciuda dominării în campionatul intern, FCSB nu a excelat. În opinia sa, echipa nu impresionează și nu se evidențiază în niciun fel, chiar și în fața unui număr mare de spectatori, performanțele lor au fost sub așteptări.

"FCSB-ul are nevoie de ax central.  Ok, a defilat anul ăsta în campionat, dar nu a excelat ca joc. FCSB anul ăsta ia campionatul şi fiindcă nu are adversar. Jocul FCSB-ului nu mă impresionează, nu excelează cu nimic. Cu 50 de mii în tribune trebuia să îi mănânci pe Rapid”, a adăugat Marius Şumudică, pentru Fanatik.

Clasament Play-off

Standings provided by Sofascore
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!