LOVITURA CARIEREI! In ziua meciului cu Steaua, un jucator de la ASA a aflat de la FIFA ca va incasa 1.5 mil dolari pentru 473 minute jucate

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Aprilie 2015, 15:20
Data actualizarii: Miercuri 29 Aprilie 2015, 21:06

Un fost jucator de la Steaua, in prezent la ASA, tocmai a aflat ca este mai bogat cu 1.5 milioane de dolari. FIFA i-a facut dreptate intr-un proces.

Janos Szekely a castigat la FIFA litigiul cu fostul sau club Volga Novgorod din Rusia, deschis la Camera de Solutionare a Litigiilor, si are de incasat compensatii de aproximativ 1,5 milioane de dolari, scrie Mediafax.

Camera de Solutionare a Litigiilor a acceptat in parte pretentiile lui Szekely. El a acuzat gruparea din prima liga a Rusiei de denuntarea unilaterala a contractului sau.

"In termen de 30 de zile de la data comunicarii, FC Volga Novgorod este obligata la plata unei remuneratii de 245.645 de ruble (n.r. - 4.765 de dolari) si 222.046 de dolari, plus o dobanda de 5 la suta pentru aceste sume iîncepand cu 28 martie 2012, catre jucatorul Ianos Jozsef Szekely. De asemenea, in termen de 30 de zile de la data comunicarii, clubul parat este obligat la plata unei compensatii in valoare de 1.288.600 de dolari catre jucatorul Ianos Jozsef Szekely, pentru desfacerea unilaterala a contractului"
, scrie FIFA.

Clubul poate ataca decizia la TAS. "Decizia este una corecta din punctul nostru de vedere si demonstreaza ca FIFA nu face rabat de la regulile impuse pentru fotbalul profesionist. Cazul era pe rolul FIFA din 2012, iar dupa trei ani jucatorului i s-a facut dreptate. Clubul din Rusia poate formula apel la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne, insa sunt increzator că decizia nu va fi modificata", a declarat avocatul Paul Mincu.

Pentru Volga Novgorod, Szekely a evoluat 473 de minute in sapte meciuri de campionat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!