CSU Craiova Superliga

LEUL ISTORIC revine pe tricourile Craiovei. Decizia surprinzatoare anuntata de CSU

CSU Craiova a anuntat pe site-ul oficial ca va reveni la leul istoric facut celebru de marea echipa a Universitatii.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Mai 2015, 15:20
Data actualizarii: Vineri 08 Mai 2015, 15:20

Intr-un comunicat emis pe site-ul oficial al Craiovei, clubul anunta ca va folosi la ultimele doua meciuri de acasa din acest campionat stema cu leul istoric pe tricouri.

"Proiectata de arhitecul Radu Ionescu si subinginerul Petre Dragu în aprilie 1983, emblema cu leul era descrisa astfel de presa vremii: "Figura centrala a acesteia este un leu, simbol al puterii, ce se afla si pe stema judetului Dolj, (…) iar litera U (initiala Universitatii), repetata concentric de cinci ori, semnifica cele cinci sectii ale clubului: fotbal, atletism, volei, tenis de masa si handbal". Iata si explicatia prezentei leului pe stema judetului Dolj: Leul este un simbol al Olteniei ca provincie istorica romaneasca si este un corolar al virtutilor locuitorilor acestor meleaguri. Asadar emblema clubului îsi are ca principala sursa de inspiratie stema judetului."

"Universitatea Craiova si-a fixat drept principal obiectiv reînvierea spiritului alb-albastru! Redarea mandriei si demnitatii suporterilor olteni. De la reînfiintarea sectiei de fotbal în cadrul clubului mama, obiectivele sportive au fost atinse. Echipa a promovat, iar acum se bate la podium, clasare pe care nu a mai atins-o de fix 20 de ani."

"Universitatea Craiova anunta suporterii ca la ultimele doua meciuri de pe teren propriu din acest sezon, cu CSMS Iasi si CFR Cluj, alb-albastrii vor purta stema cu leul imprimata pe tricouri. Totodata, la partidele din deplasare, din Giulesti si de la Piatra Neamt, jucatorii stiintei vor avea la piept  stema istorica a clubului mama, CS Universitatea Craiova.", scrie CSU Craiova pe site.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!