VIDEO EXCLUSIV Jucătorul din Liga 1 care i-a luat ochii lui Pițurcă: "Cel mai bun din România! Singurul care driblează în profunzime"

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 15:12
Data actualizarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 15:10

Victor Pițurcă a vorbit despre situația lui Alexandru Mitriță, fotbalistul care impresionează la Universitatea Craiova, însă este ocolit de selecționer Edi Iordănescu la echipa națională.

Ultima convocare a lui Mitriță la echipa națională datează din iunie 2022, când era jucătorul lui PAOK Salonic, împrumutat de la New York City. La acea vreme, Edi Iordănescu era nemulțumit de atitudinea fotbalistului și a evitat să îl mai convoace până în prezent.

Victor Pițurcă: "Mitriță e cel mai bun jucător din campionatul României și merită la EURO după cum a jucat"

Selecționerul i-a lăsat totuși ușa deschisă lui Mitriță pentru convocarea la naționala României pentru EURO 2024, iar extrema stângă traversează un sezon excelent la Universitatea Craiova, cu 13 goluri și 11 pase decisive până în prezent.

Victor Pițurcă îl consideră pe Mitriță cel mai bun jucător din Liga 1, însă subliniază că nu este obligatoriu ca un fotbalist care impresionează la echipa de club să facă același lucru și la națională.

"Dacă Mitriță merită la EURO decide numai selecționerul. După cum a jucat, merită. E cel mai bun jucător din campionatul românesc, din punctul meu de vedere. E singurul jucător care driblează în profunzime. Are și pase de gol, el a crescut mult în valoare în ultimul timp și văd că-și dorește foarte mult la Craiova. El a renunțat la contracte mari ca să vină la Craiova cu ambiția de a câștiga.

Mitriță a avut evoluții foarte bune, dar depinde numai de selecționer. Nu e obligatoriu să joci la echipa de club formidabil și să dai randamentul cel mai bun la echipa națională. Am avut și eu câteva cazuri, dar parcă pe timpul meu erau mai mulți jucători valoroși. Acum sunt puțini jucători de valoare, iar Mitriță esteunul dintre ei", a spus Victor Pițurcă, pentru PRO TV și Sport.ro.

Edi Iordănescu a dezvăluit ce a discutat cu Alex Mitriță

În perioada meciurilor amicale din luna martie, Edi Iordănescu a afirmat că a discutat şi cu Alex Mitriţă, care nu a mai fost convocat la naţională.

"Alex Mitriţă a fost în circuitul echipei naţionale, mereu am văzut calităţi la el. Poate faptul că nu a avut o mentalitate mai competitivă l-a făcut să nu joace la cluburi mai importante. 

Da, am avut o discuţie cu el, eu comunic cu jucătorii, sunt deschis la dialog. Selecţia nu a fost făcută după orgolii sau supărări. Este foarte important să ne păstrăm valorile, să ţinem de lucrurile bune. Sunt lucruri care trebuie consolidate, avem nevoie de multă muncă şi puţin timp la dispoziţie", a spus Iordănescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!