Liga 1 Superliga

Jucatorii din Liga 1 vor purta banderole albe in semn de PROTEST etapa viitoare! Ce cluburi au lipsit de la intrunirea AFAN:

Jucatorii cluburilor din Liga 1 vor protesta in etapa urmatoare purtand banderole albe.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2011, 15:31
Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2011, 15:30

Iata comunicatul Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN):

- Au participat reprezentatii de la 13 Cluburi din Liga 1. Nu au avut reprezentanti jucatorii cluburilor "U" Cluj, CFR Cluj, Astra Ploiesti, Petrolul Ploiesti si Vointa Sibiu.
- A fost o reuniune de lucru destinata fotbalistilor din Liga 1. Urmeaza sa fie organizata o sesiune similara cu fotbalisti din Liga 2 si 3.
- In cadrul sedintei s-au stabilit modalitatile de comunicare intre organismul sindical si jucatorii Ligii 1 si urmatoarele actiuni care vor fi intreprinse de AFAN pentru a strange cat mai multe informatii referitoare la activitatea fotbalistilor si la problemele cu care se confrunta. In perioada urmatoare, pana la finalul sezonului 2011/2012, echipe AFAN vor intreprinde vizite de lucru la toate cluburile din Liga 1.
- S-au discutat aspecte legate de asigurarile fotbalistilor, de contributiile si de taxele care trebuie platite de catre jucatori la stat. De asemenea, au fost comentate modificarile din Regulamentul Privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Fotbal, valabil incepand cu 1 iulie 2011, natura contractelor, perspectiva standardizarii contractului jucatorului de fotbal si noul format al organizatiei sindicale (inregistrarea digitala a membrilor AFAN si comunicarea cu acestia prin intermediul unui sistem modern, incepand cu data de 01.01.2012).
- Fotbalistilor le-a fost solicitat ca, pana la urmatoarea Adunare Generala a AFAN, sa faca propuneri pentru consiliului jucatorilor.
- In semn de solidaritate cu fotbalistii care au memorii depuse la Camera pentru Solutionarea Litigiilor (CSL) din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) si care, desi termenele au fost depasite de multa vreme, nu au primit pana acum hotararile, s-a hotarat ca, in etapa a 14-a din campionatul Ligii 1, toti jucatorii sa evolueze purtand o banderola alba pe brat. Aceasta obisnuinta de rea factura a CSL se constituie intr-o grava si neregulamentara atingere adusa intereselor jucatorilor care intra in litigiu cu cluburile.

Modifică setările cookies