Liga 1

Italienii scriu cum "echipa care seta standardul in '80 a ajuns in liga a 4-a! Povestea monstruoasa a Stelei"

Cei de la Corriere anunta verdictul dat de judecatori si compara Steaua cu alte cluburi istorice care au ajuns in ligi inferioare.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2016, 17:04
Data actualizarii: Miercuri 28 Decembrie 2016, 17:08

"Cat de urat este cand un Gigant al Europei dispare de pe prima scena. Indiferent de nationalitate. Este o infrangere a oricarui sport, un afront adus pentru zeci de mii de fani de pe continent. Se intampla in aceste zile cu mitica Steaua Bucuresti" scrie Fiorenzo Radogna de la Corriere dello Sport.

Jurnalistul italian continua apoi sa povesteasca despre decizia care ii interzice lui Gigi Becali sa mai foloseasca numele Steaua si ca echipa cunoscuta sub numele de Steaua Bucuresti va incepe un nou drum din liga a 4-a.

"Echipa care se va naste anul viitor in liga a 4-a va putea sa foloseasca numele Steaua Bucuresti, nume care timp de cativa ani inainte de 90 a fost un adevarat standard international. Nu este chiar povestea obisnuita si trista cu un club fortat sa inceapa de la amator - este o poveste monstruoasa cu un parteneriat care a buimacit lumea fotbalului" mai scrie Radogna, ultima parte facand referire la faptul ca Marius Lacatus va fi director tehnic la noua Steaua.

Radogna aduce aminte despre finala de la Sevilla, despre perioada Hagi, despre infrangerea cu "Milanul de pe alta planeta". Compara apoi soarta Stelei cu cea a unor echipe precum Nottinham Forest, Stade Reims, Glasgow Rangers, Aston Villa, Derby County, Parma sau Magdeburg.

Modifică setările cookies