HALUCINANT! Motivul incredibil pentru care Dragomir nu deschide cazul "Petrolul": "Nu mai vreau campioana la masa verde!"

Marti 01 Octombrie 2013, 12:36
HALUCINANT! Motivul incredibil pentru care Dragomir nu deschide cazul "Petrolul": "Nu mai vreau campioana la masa verde!"

►Pe ei, olteni! Pacos - Pandurii, joi 22:00, IN DIRECT la PRO TV si Voyo.ro!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Pe Instagram Sport.ro ai cele mai tari imagini din sport!

"Confom regulamentului, pentru ca acest caz sa ajunga la Comisia de Disciplina a LPF este nevoie de autosesizari din partea Departamentului de Competitii al Ligii, nu de sesizarile altor cluburi. Iar noi, liga, nu ne autosesizam. Este o problema in care UEFA spune intr-un fel, iar regulamentul nostru care n-a fost anuntat, ba s-a schimbat, ba nu s-a schimbat. Asa ca nu ne autosesizam. Mai ales ca noi, liga, suntem total impotriva rezultatelor la masa verde. Sa nu facem iar un campionat cu o campioana cu rezultate la masa verde", a spus Dragomir.

El le-a transmis gruparilor FC Brasov, Otelul Galati si Concordia Chiajna, care au depus contestatii la LPF prin care cer victoria la masa verde in partidele cu Petrolul Ploiesti, sa solicite acest lucru direct la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. "Cei care se lupta cu Petrolul sa se duca la TAS. Pentru ca noi, in Romania, nu stim cum sa o mai dam. De la TAS vine intr-un fel, de la TAS in alt fel, naiba stie cum este. Asa ca cine vrea sa afle rezultatele Petrolului in acele meciuri se duce la TAS", a explicat presedintele LPF.

In acelasi timp, Dragomir a mentionat ca problema jucatorilor straini din Liga I este una importanta care trebuie rezolvata. "Am luat-o razna cu aducerea acestor jucatori straini. Nu se poate ca echipele noastre sa aibe 4-5 jucatori de rezerva straini si noi sa nu dam nicio sansa tinerilor nostri dupa ce ca nu facem niciun centru de copii si juniori", a precizat Dumitru Dragomir.

Clubul Petrolul Ploiesti risca sa piarda cu 0-3 la masa verde trei partide disputate pana acum din cauza ca a incalcat articolul 46.7.1 litera a) din ROAF care prevede ca "echipele din Liga I si echipele de fotbal feminin au dreptul sa foloseasca maxim 5 jucatori extracomunitari in acelasi timp in teren si au obligatia sa inscrie in raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucatori formati la nivel national".

Acest articol a fost abrogat de o decizie a TAS intr-un litigiu dintre Cfr Cluj si FRF, dar ulterior, la 30 august 2013, Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal l-a reintrodus in ROAF fara sa ii aduca modificari. Juristii LPF si FRF s-au intalnit in doua randuri, dar nu au ajuns la o concluzie privind modul de aplicare al articolului 46.7.1 litera a) din ROAF.

Cluburile FC Brasov, Otelul Galati si Concordia Chiajna au depus contestatii la LPF prin care cer victoria la masa verde in partidele cu Petrolul Ploiesti deoarece formatia prahoveana a incalcat prevederile ROAF.

Sursa: Mediafax

Kovesi, locul 2 la votul din Consiliul UE. România a votat pentru candidatul francez
BRAT