Hagi nu înțelege de ce îi sunt ignorați jucătorii: "Am cel mai bun portar și cei mai buni închizători! Probabil trebuie să ne mutăm"

Gica Hagi Farul Constanta sepsi Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 23:20
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 23:38

Farul Constanța a obținut o nouă victorie în Liga 1, contra lui Sepsi, pe teren propriu, scor 2-0, iar echipa lui Gică Hagi și-a consolidat poziția de lider.

Tudor Băluță și Adrian Mazilu au adus victoria Farului cu golurile din prima repriză. Constănțenii au avut numeroase ocazii și în actul secund, însă trupa lui Hagi nu a reușit să mai marcheze.

Hagi nu înțelege de ce îi sunt ignorați jucătorii: "Am cel mai bun portar și cei mai buni închizători!"

În urma acestei victorii, Farul a ajuns la 61 de puncte în 28 de etape, cu cinci lungimi peste CFR Cluj, care are și un meci mai puțin disputat.

După meci, Gică Hagi s-a arătat foarte mulțumit de prima repriză, însă ușor dezamăgit de actul secund, când jucătorii săi au cedat oarecum inițiativa și i-au permis lui Sepsi să atace mai mult.

De asemenea, Hagi a părut deranjat că anumiți jucători ai echipei sale sunt ignorați. Managerul tehnic al Farului a dat exemplul Marian Aioani, despre care spune că este cel mai bun portar, dar și mijlocașii Tudor Băluță, Andrei Artean și Dragoș Nedelcu. Ulterior, Hagi a fost întrebat dacă este mâhnit că la premiile AFAN nu a fost niciun câștigător de la Farul.

"Jucătorii au făcut un meci extraordinar. Cred că și noi am ales tactica care trebuia. S-a văzut că în a doua repriză am cedat puțin și n-am mai făcut acea presiune din prima repriză, care a fost extraordinară. În prima repriză, totul a ieșit la nivel foarte mare și nu i-am dat nicio șansă lui Sepsi.

N-am fost noi în repriza secundă. Am cedat anumiți metri de teren. Când adversarului îi dai timp să gândească, devine foarte bun, mai ales că Sepsi joacă un fotbal foarte bun, combinativ, schimb de locuri, o mișcare foarte bună în teren. Trebuia să-i punem în criză de spațiu și timp.

Mazilu e pe drumul bun. E un băiat foarte serios, foarte talentat. Ușor, ușor se adaptează la ritmul și intensitatea primei ligi. El iese în evidență pentru că marchează, îi place golul, are dribling, are pătrundere, vede poarta, finalizează.

Denis Alibec a jucat. S-a luptat acolo cu Louis Munteanu. Eu zic că au făcut presiune adversarului acolo sus, am fost mulțumit.

De abia a debutat Mazilu. Ușor, ușor trebuie să vină toate: puterea, rezistența. El e într-o formă bună, dar jucăm la trei zile și ținem cont de toate detaliile astea.

Îi părea rău lui Kiki în vestiar că nu s-a validat golul, dar a făcut un meci bun. El e în revenire de formă. A avut o perioadă în care a scăzut, dar acum revine. Mă bucur că avem alternative. Dacă nu e el, e Borza. El poate juca și partea dreaptă. Avem un lot foarte bun.

Ne plac jucătorii polivalenți, care știu să atace, să se apere și bine. Avem o echipă cu mult talent în fiecare compartiment. Și în poartă avem un portar extraordinar, cu calități foarte bine, care ne ajută. De patru meciuri nu am luat gol și se vorbește foarte puțin despre el (n.r - Marian Aioani). Am văzut că s-au făcut statistici cu portarii cei mai buni, dar eu cred că e cel mai bun.

Cine a făcut-o (n.r - premiile AFAN)? Nu e o mâhnire. La noi rămân faptele. Sunt jucători buni peste tot, dar cred eu că și noi suntem buni. Merităm pe fapte să fim acolo și să se vorbească mult mai mult despre jucători, cu toate că suntem o echipă de provincie. Probabil trebuie să ne mutăm în București. CFR-ul a jucat în cupele europene, face ceva extraordinar, dar și Dan e nemulțumit de anumite lucruri. Noi ne vedem de drumul nostru. Eu cred că ele trebuie să vorbească și în continuare vor vorbi 100% faptele. 

Singura performanță din ultimii ani a fost U21, când am avut 11 jucători. Toate echipele din prima ligă au jucătorii noștri. Ianis, cel mai bun tânăr jucător de la Rangers, când n-au avut nicio înfrângere în sezon. Răzvan Marin face bine, sunt mulți. Drăguș, la fel. Sunt tineri, o să-i vedeți, sunt pe piață. Farul e o fabrică care construiește jucători, îi propune și se duc la nivelul următor.

După aceea, nu mai răspundem noi. Nu suntem noi de vină că unul nu dă randament în altă parte. Băluță a avut ghinion enorm să stea doi ani accidentat și să nu poate să joace. Noi îl ajutăm să-l aducem unde trebuie. La el nu se pune problema dacă cel mai bun. Cred că e cel mai bun din România de departe. Cred că am cei mai buni închizători din România, pe Artean, pe Nedelcu și Băluță. Cei mai buni din România! Îi laud și eu dacă toată lumea laudă.

La titlu va fi o luptă frumoasă. Ne-am băgat și noi pe acolo, că nu ne băgase nimeni. Credem și suntem acolo, n-avem cum să nu spunem. E în mintea noastră și se vede, chiar dacă cu CFR am luat o lecție acasă", a spus Hagi.

În runda următoare, Farul va juca la Cluj, contra Universității, vineri, de la ora 20:00, în runda cu numărul 29 din Liga 1.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!