Superliga Gigi Becali

VIDEO Gigi Becali trage în inamicul său nr.1: "Lasă-ne, frate, în pace! Ce, nu ai muncă la tine?"

Euforic după Sepsi - FCSB 2-5, meci din etapa a zecea, Gigi Becali a vorbit și despre partida de la Sfântu Gheorghe, dar și despre oamenii din fotbalul românesc care-l enervează. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 11:59
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 12:28

Primul pe lista milionarului din Pipera e șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Kyros Vassaras. Grecul care câștigă o căruță de bani în fruntea CCA, după cum susținea Ion Crăciunescu, a vorbit  săptămâna trecută despre fazele controversate de arbitraj - iar în discursul său a fost construit și pe faza care a aprins spiritele în Farul - FCSB 0-1. 

La un contact în careu între Adrian Șut și Tudor Băluță, Sebastian Colțescu a dictat lovitura de la 11 metri valorificată de căpitanul Darius Olaru. După meciul de la Ovidiu, Gică Hagi, Gică Popescu și Tudor Băluță au făcut iureș. Cei de la FCSB l-au apărat pe Colțescu și au considerat justă decizia luată de centralul craiovean. 

  • Gigi Becali - FCSB

Gigi Becali despre Vassaras: "Pui imagini trucate?"

Becali îl trimite pe Vassaras, fost mare arbitru, direct... în Grecia și pe fondul erorilor lui Istvan Kovacs din CFR - Petrolul 1-0.  "Domnului Vassaras îi spun să nu mai pună falsuri din alea, trucate... imagini trucate. Tu ce faci, mă? Pui imagini trucate? Și îi mai spun încă ceva... stai la tine acasă, tată, în Grecia! Ce cauți tu aici, nu ai muncă la tine? Lasă-ne, frate, în pace! 

E adevărat că el poate să spună: 'Ce, eu v-am obligat? Voi sunteți niște sclavi pe care vă comandă niște stăpâni! Și stăpânul ăla m-a chemat pe mine'. Poate să zică și așa. Și aici are dreptate el! Să vedem dacă o să fim până la capăt sclavi sau să vedem acum la alegeri dacă există ceva", a zis Becali, într-un discurs direcționat către oamenii din FRF.

Gigi Becali i-a găsit succesorii lui Vassaras

Patronul de la FCSB a dat și nume de posibili înlocuitori pentru grecul în vârstă de 60 de ani.

S-a ajuns prea departe. Nici cu VAR-ul să nu arbitrezi corect? Ce presiune? Du-te acasă, la Atena. Lasă-ne în pace cu sărăcia noastră. Așa niște nervi am! Avem destui, e Avram. Și copilul lui Avram. Avem și pe Deaconu. Și pe Hațegan. Ne trebuie grec?", a declarat Becali, luni dimineață.

Vassaras explicase săptămâna trecută fazele din etapa a noua care au stârnit controverse, printre care și fazele din CFR - Petrolul 1-0, când prahovenilor Istavan Kovacs nu le-a acordat două penalty-uri.

”Arbitrul vede clar acest incident petrecut în interiorul suprafeței de pedeapsă. El decide în mod incorect să acorde lovitură de pedeapsă fără cartonaș galben. Ambii jucători, apărătorul și atacantul, acționează diferit, într-o direcție de fapt opusă mișcării lor.

Mingea nu se află sub controlul lor, deoarece, în mod neașteptat pentru ei, rămâne în spatele atacantului. Acest contact ușor dintre ei nu poate fi considerat un fault din partea apărătorului, ci un contact fizic normal, fără impact asupra capacității atacantului de a ataca mingea, deoarece direcția sa de deplasare este opusă mingii.

Fotbalul este un sport de contact. Apărătorul nu face o acțiune clară pentru a-l împiedica pe adversar. VAR-ul verifică cu atenție și nu poate interveni, deoarece, conform protocolului VAR, nu există suficiente elemente pentru a anula decizia arbitrului. Nu există o eroare clară și evidentă pentru a interveni.

Nu se mai poate adăuga nimic opiniei arbitrului referitoare la acest contact neglijabil. Ambii au văzut aceleași imagini, iar arbitrul este cel care ia decizia pentru incidentele pe care le-a văzut pe terenul de joc.

Conform instrucțiunilor internaționale și ale CCA nu orice contact este fault. Nu există intenție pentru împiedicarea adversarului, la această cădere ușoară a atacantului. În opinia CCA, această decizie de penalty trebuia evitată”, a transmis Kyros Vassaras, conform FRF.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!