EXCLUSIV ”Foarte bun!” Portar pentru naționala României: ”El va fi opțiunea la EURO”

nationala romaniei EURO 2024 florin nita Helmut Duckadam Horatiu Moldovan Superliga
Vali Andronescu
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2024, 23:59
Data actualizarii: Joi 18 Aprilie 2024, 00:02

Naționala României va evolua la Campionatul European din 2024, găzduit de Germania și transmis la vară de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Selecționata lui Edward Iordănescu a obținut accederea la EURO 2024 după ce a încheiat Grupa I a preliminariilor pe prima poziție cu 22 de puncte și fără niciun eșec.

”Foarte bun!” Portar pentru naționala României: ”El va fi opțiunea la EURO”

În preliminarii, Horațiu Moldovan a fost opțiunea #1 pentru Edi Iordănescu. Goalkeeper-ul a plecat în iarnă de la Rapid, la Atletico Madrid, unde a ajuns rezerva lui Jan Oblak, iar minutele sale au fost reduse la zero.

În luna martie, prima reprezentativă a disputat două jocuri de pregătire. Cu Irlanda de Nord (1-1), a fost preferat Florin Niță, în timp ce cu naționala Columbiei (2-3), Horațiu Moldovan a revenit în poartă.

Helmut Duckadam, fost președinte de imagine la FCSB, a fost întrebat dacă Horațiu Moldovan va rămâne prima variantă pentru selecționer pentru Campionatul European, chiar dacă nu prinde minute pe ”Civitas Metropolitano”.

Eroul de la Sevilla crede însă că Florin Niță va fi cel care va apăra poarta tricolorilor la EURO, prin prisma bunelor evoluții de la Gaziantep. Goalkeeper-ul a bifat 28 de apariții în poarta turcilor în primul eșalon, a încasat 40 de goluri și a înregistrat șapte partide fără gol primit.

”(n.r. Va fi Moldovan prima variantă la EURO?) Dacă nu va juca deloc, cred că cele mai mari șanse le are Niță. Așa mi s-ar părea normal, chiar dacă Moldovan a contribuit în mare parte la această calificare. 

Nejucând mai deloc, cred că Niță, dacă va avea evoluții bune în continuare, cred că el va fi opțiunea. E un portar pe care-l știm, cu experiență. Un portar foarte bun!”, a spus Helmut Duckadam pentru Sport.ro.

Grupa României la EURO 2024

România va face parte din Grupa E la Campionatul European din Germania, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina. Ultima și-a asigurat prezența la EURO după ce a trecut de baraj.

  • România - Ucraina (17 iunie, 16:00)
  • Belgia - România (22 iunie, 22:00)
  • Slovacia - România (26 iunie, 19:00)

Pentru tricolori urmează înainte de EURO două jocuri de pregătire la începutul lunii iunie. Împotriva Bulgariei (4 iunie) și contra lui Liechtenstein (15:00). Ambele se vor disputa pe teren propriu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!