Fata lui Keseru pe care nimeni nu a vazut-o pana acum. Ce probleme are cel mai bun marcator roman din 2014, fara gol de o luna

Fata lui Keseru pe care nimeni nu a vazut-o pana acum. Ce probleme are cel mai bun marcator roman din 2014, fara gol de o luna

Steaua e dependenta de golurile lui. Dar, ca sa marcheze, si Keseru are nevoie de cateva lucruri.

Eliminarea din Europa a Stelei scoate in fata si slabiciunile Stelei din acest sezon. Keseru, cel mai bun marcator al Romaniei in 2014, cu 12 goluri in turul de campionat, are nevoie de cateva conditii ca sa poata marca in continuare.

De la meciul Romania - Danemarca, cand a reusit o dubla, Keseru nu a mai marcat deloc pentru Steaua. Ultima data cand Keseru reusea sa inscrie in tricoul trupei lui Galca se intampla acum mai bine de o luna, in Portugalia, cu Rio Ave.

In tot acest timp, Steaua a trebuit sa joace fara golurile sale, cu Brasov, Aalborg, Botosani, CSMS Iasi si Dinamo Kiev. Daca in campionat lucrurile au mers bine, in Europa, fara golurile sale si fara aportul lui Rusescu, Steaua a suferit enorm.

"Dependentele" lui Keseru

Statistica arata ca golgeterul Stelei are doua mari dependente ca sa poata marca. Prima este fata de terenul propriu.

Din cele 12 goluri marcate in acest campionat, Keseru a inscris 10 pe teren propriu, pe Ghencea sau National Arena, si 2 in deplasare. Statistica oricum este putin deformata de exceptia Pandurii, cand Keseru a marcat 6 goluri, adica 50% din totalul reusitelor din acest tur de campionat.

A doua "dependenta" a golgeterului Stelei este fata de Sanmartean. Ca si Steaua si nationala Romaniei, si Keseru a fost transformat in omul de gol al lui Sanmartean. 7 reusite ale lui Keseru au venit in urma paselor celui mai bun om de assist din Romania in 2014. Din pasele lui Chipciu, Keseru a marcat doua goluri in acest an.

In topul celor mai bune cupluri de atac, marcator-pasator, Keseru si Sanmartean au reusit sa depaseasca cu mult celelalte cupluri. Brasov ii are in top, cu 3 goluri, pe locul 2, pe Marc (pasator) si Carjan (marcator), in timp ce CFR Cluj ii are pe Tade (marcator) si Camora (pasator), tot cu 3 goluri.

Aceste cifre arata inca o data cat de mare e nevoia Stelei sa-l pastreze pe Sanmartean din iarna. Dorit la arabi, Sanmartean si Steaua vor incerca sa bata palma pentru o prelungire de contract. Fara el, Steaua nu numai ca ar ramane fara "creierul" de la mijlocului terenului, cel mai bun pasator din campionat, dar si fara principala resursa de pase decisive pentru golgeterul Romaniei.

VIDEO PROTVPLUS.RO

„Pierduți în teleșcoală”. Mulți elevi nu au tablete și nici răbdare să asculte cursurile obositoare
BRAT
Modifică setările cookies