Liga 1

"Exista un "cineva" care a avut "inspiratia" sa stinga lumina. O tampenie!" Povestea nocturnei din Giulesti, spusa dupa 14 ani

La aproape 14 ani de la unul dintre cele mai ciudate episoade din istoria europeana a cluburilor din Romania, fostul antrenor al Rapidului vorbeste despre cel care a stins nocturna in Giulesti.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Ianuarie 2015, 08:02
Data actualizarii: Marti 20 Ianuarie 2015, 08:11

In tur, la Paris, fusese 0-0. In Giulesti meciul intra in prelungiri, cand francezii au reusit sa marcheze. Atunci, stadionul Rapidului a cazut in intuneric. Nocturna a picat, iar clubul se trezea intr-o situatie unica pentru fotbalul romanesc. Rapid avea sa piarda partida cu 3-0 la "masa verde", dar Hizo, antrenorul de atunci, vine azi cu o noua varianta a acestei povesti.

Fara sa dea nume, acesta vorbeste despre omul care a stins nocturna la meciul cu PSG, lasand de inteles ca George Copos este personajul acestui eveniment incredibil. Tot Copos ar fi decis ca Rapidul sa piarda un titlu, ca sa nu mai plateasca primele uriase promise catre fotbalisti, mai lasa de inteles Viorel Hizo.

"Exista un "cineva" care a avut "inspiratia" sa stinga lumina. O tampenie! Dupa cum o tampenie a fost si cand "cineva", cu forta mai mare decat mine, a scos echipa de pe teren cu Brasov ca sa nu mai luam campionatul! Au fost foarte multe discutii in acel sezon, daca putem sa castigam titlul sau nu. Jucatorii ar fi trebuit sa incaseze o suma mare de bani, in jur de un milion de euro, si pur si simplu nu s-a dorit sa atingem acel obiectiv."

"Sa scoti echipa de pe teren cand tu esti pe primul loc, e inacceptabil. Iar inainte cu 12 zile de finala Cupei cu Dinamo, din 2002, m-a si dat afara. A fost cea mai mare nedreptate care a putut sa mi se faca, fiindca eram in obiective. E adevarat, am incasat prima pentru acea finala, mi-a adus-o Razvan Lucescu, dar trebuia sa o faca "altcineva". Ulterior insa a avut probabil remuscari pentru toate episoadele alea, drept dovada ca a mai apelat la mine in alte doua, trei ocazii.", a declarat Hizo in Gazeta Sporturilor.

Modifică setările cookies