DRAMATIC! Un nou club de traditie se pregateste de disparitie: Tribunalul a demarat procedura de FALIMENT la Petrolul

DRAMATIC! Un nou club de traditie se pregateste de disparitie: Tribunalul a demarat procedura de FALIMENT la Petrolul

Tribunalul Prahova a dispus inceperea procedurii falimentului clubului de fotbal FC Petrolul Ploiesti, dizolvarea societatii si sigilarea bunurilor din averea debitorului.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii au admis cererea administratorului judiciar si au dispus inceperea procedurii generale a falimentului debitorului, respectiv FC Petrolul SA.

De asemenea, instanta a dispus dizolvarea societatii debitoare si ridicarea dreptului de administrare al debitorului, dar si sigilarea bunurilor din averea debitorului si indeplinirea celorlalte operatiuni de lichidare.

in februarie 2015, FC Petrolul SA a intrat in insolventa, reprezentantii clubului aratând intr-un comunicat emis la acel moment ca intrarea in insolventa reprezinta "un nou inceput, nicidecum finalul".

"Aprobarea de catre Tribunalul Prahova a cererii SC FC Petrolul Ploiesti SA privind deschiderea procedurii de insolventa, cu intentia ferma de reorganizare a activitatii clubului nostru sub control judiciar, reprezinta singura masura viabila, oportuna si decenta ce s-a impus in actualul context economico-financiar creat si in raport cu multiplele dificultati pe care clubul trebuie sa le gestioneze", arata FC Petrolul intr-un comunicat.

Problemele de natura financiara pentru FC Petrolul Ploiesti au debutat dupa ce finantatorii clubului, fratii Daniel si Nicolae Capra, dar si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, au fost trimisi in judecata de DIICOT Ploiesti, alaturi de alti inculpati, intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

Potrivit DIICOT, in cauza exista suspiciunea ca o parte dintre membrii gruparii, in calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti, au initiat, in anul 2012, o grupare infractionala organizata la care au aderat si ceilalti membri, in vederea crearii unor lanturi infractionale care sa favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv in scopul preluarii si finantarii SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti. Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, in scopul crearii unor relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii si livrari de marfuri, sumele astfel obtinute fiind insusite de catre membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive. 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO

Școala românească a fost prinsă complet pe nepregătite de pandemie. Învățământul online, un experiment eșuat
BRAT
Modifică setările cookies