DNA, pe urmele milioanelor de euro disparute din contul Otelului: insolventa a fost ilegala! Avocatul lui Adamescu s-a sinucis

Deschiderea procedurii de insolventa a clubului Otelul Galati a fost ilegala, conform anchetei procurorilor. Avocatul patronului de la Galati s-a sinucis.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Mai 2014, 09:03
Data actualizarii: Joi 22 Mai 2014, 09:23

Judecatorul Mircea Moldovan a deschis in mod ilegal insolventa clubului de fotbal Otelul Galati, in contextul in care societatea se afla pe profit, iar apoi nu a mai lasat dosarul la arhiva instantei, de teama sa nu afle presa despre aceasta situatie, sustin procurorii anticoruptie. (Mediafax)

Potrivit unor documente din dosarul celor patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, obtinute de MEDIAFAX, magistratul Mircea Moldovan, cel care a a deschis procedura de insolventa in cazul Otelului Galati, a facut ilegal acest demers, in contextul in care stia despre clubul controlat de omul de afaceri Dan Adamescu ca se afla pe profit.

Anchetatorii anticoruptie sustin, in documentele citate, ca judecatorul era constient de actiunile sale nelegale si ca, dupa ce a deschis procedura insolventei in acest caz, nu a mai lasat dosarul la arhiva instantei, fiindu-i teama sa nu fie studiat de reprezentanti ai presei care ar fi descoperit ca magistratul a bagat firma in faliment, desi aceasta era pe profit.

Dosarul insolventei FC Otelul Galati a fost repartizat de Moldovan, preferential, lichidatorului judiciar Monica Borza.

Potrivit procurorilor, in 10 iulie 2013, judecatorul Mircea Moldovan i-a spus Monicai Borza ca in dosarul privind insolventa FC Otelul Galati a amanat un termen de judecare pentru 4 decembrie 2013, "precizand ca va solutiona «opozitiile si problemele» ce vor aparea conform intereselor acesteia, reprezentantul Activ Lichidator reprosandu-i judecatorului sindic ca «se plange» de singurul dosar pe care i l-a repartizat".

"In scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolventa, in data de 02.09.2013 judecatorul Moldovan Mircea i-a comunicat numitei Borza Monica Angela ca nu a lasat la arhiva instantei dosarul mentionat intrucat din documente ar rezulta ca societatea a inregistrat in anul 2012 un profit de 27 de miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declansa un scandal de presa cu privire la faptul ca a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate pe profit.", se arata in referatul DNA.

Avocatul lui Dan Adamescu s-a sinucis

George Claudiu Dumitru, avocatul patronului de la Otelul Galati, s-a sinucis luni, chiar in ziua in care procurorii DNA au descins la domiciliile celor patru judecatori acuzati de luare de mita.

Avocatul de 36 de ani s-a aruncat in fata metroului, la statia de la Universitate.

Modifică setările cookies