Dinamo, in PERICOL sa ramana fara stadion! Arena din Stefan cel Mare nu a fost predata CNI! Comunicat oficial

Dinamo, in PERICOL sa ramana fara stadion! Arena din Stefan cel Mare nu a fost predata CNI! Comunicat oficial

CNI a finalizat expertizele pentru stadioanele Steaua, Giulesti si Arcul de Triumf in vederea modernizarii pentru EURO 2020. 

A patra arena din proiectul de organizare a partidelor de la EURO, Dinamo, nu a fost inca predata catre CNI, desi conducerea CS Dinamo s-a inteles cu Nicolae Badea pentru situatia stadionului. Mai mult, CNI si-a asumat 70.000 de locuri pentru stadioanele modernizate, iar in proiectele de pana acum exista 80.000 de locuri asigurate.


"CNI a finalizat expertizele tehnice, avizele, studiile de teren si studiile de prefezabilitate pentru stadioanele Arcul de Triumf, Giulesti si Steaua, parte din angajamentele asumate de Romania pentru organizarea la Bucuresti in 2020 a 4 partide din cadrul celei de-a 16-a editie a Campionatului European de Fotbal.

In perioada urmatoare, studiile de prefezabilitate vor fi supuse avizarii in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Adminstratiei Publice si Fondurilor Europene si vor fi depuse pentru obtinerea avizului Ministerului Finantelor Publice (conform 88/2013).

Ulterior obtinerii acestor avize, vor fi contractate serviciile pentru intocmirea studiilor de fezabilitate. Valoarea finala a investitiilor pentru fiecare stadion precum si lucrarile care urmeaza a fi realizate vor fi stabilite de studiile de fezabilitate, iar indicatorii tehnico-economici ai investitiilor vor fi aprobati prin Hotarare de Guvern.

Pana la aceasta data, cel de-al patrulea stadion, respectiv Stadionul Dinamo, nu a fost predat catre CNI pentru a putea fi demarate procedurile specifice pentru avizarea indicatorilor tehnico-economici.

De asemenea, CNI, impreuna cu MDRAPFE, a demarat procedurile in vederea actualizarii Hotararii de Guvern nr. 1.093/2013 astfel incat sa fie actualizata componenta Comitetului interministerial de coordonare pentru organizarea Turneului Final al EURO 2020 precum si constituirea Grupului Operativ de Lucru (G.O.L.), care va avea ca obiectiv asigurarea conditiilor necesare pentru pregatirea si desfasurarea efectiva la Bucuresti a celor 4 meciuri din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020.

Pentru organizarea la Bucuresti in anul 2020 a celor 3 partide din faza grupelor si a unui meci din optimile de finala din cadrul celei de-a 16-a editie a Campionatului European de Fotbal, Romania si-a asumat, printre altele, realizarea a patru arene moderne si functionale, care vor totaliza peste 70.000 locuri. Compania Nationala de Investitii S.A. (CNI) a acceptat aceasta provocare si inca din anul 2016 a pornit procedurile pentru promovarea si realizarea celor 4 arene sportive", e comunicatul CNI. 

Citeste si:Dinamo
VIDEO PROTVPLUS.RO

Lista țărilor din „zona roșie” actualizată. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi
BRAT
Modifică setările cookies