De la masa bogatilor, in casa saracilor: 'Bine ati venit in Templu'! Cum a ajuns Ghencea sa nu mai poata gazdui un derby Steaua - Dinamo:

Autor: Sport.ro
Joi 13 Februarie 2014, 10:15

	De la masa bogatilor, in casa saracilor: 'Bine ati venit in Templu'! Cum a ajuns Ghencea sa nu mai poata gazdui un derby Steaua - Dinamo:

►Castiga zilnic bilete la Romania - Argentina, 5 martie, in direct la PRO TV! Intra AICI si ne vedem in tribune, Romania!

'Templul fotbalului romanesc', stadionul care a gazduit cele mai multe meciuri de Champions League si locul marilor calificari la Mondiale... Ghencea pare acum doar un magazin de cartier, slab aprovizionat, in comparatie cu sclipitoarele hipermarketuri din Bucuresti.

National Arena a facut ca oficialii Stelei sa-si ignore propriul stadion in ultimii ani. Argumentele sunt acceptabile: suporteri mai multi in tribune, incasari mai mari din bilet si, in general, atmosfera pozitiva pe stadion.

Asa se face ca dupa doi ani de meciuri pe National Arena, exista pericolul ca stadionul Ghencea sa nu mai poata gazdui un derby Steaua Dinamo.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache explica: "Stadionul din Ghencea nu va putea gazdui meciuri cu grad ridicat de risc pana la rezolvarea problemelor descoperite acolo. Stim foarte bine ca infrastuctura acestor arene sportive este una destul de precara. Conducerile cluburilor se plang de fiecare data de lipsa banilor, insa asta nu justifica neglijarea masurilor necesare pentru asigurarea unui climat normal de desfasurare al partidelor."

"E vorba de acele elemente care, coroborate, duc pana la urma la siguranta spectatorilor. La Steaua avem un sistem video de supraveghere deficitar. O alta problema este sistemul de turnichete, care nu functioneaza la ora actuala. Trebuie sa avem un sistem de turnichete eficient pentru a sti la orice moment numarul de spectatori care au intrat pe stadion. Nu mai putem sa mai rupem bilete cum se facea odata, trebuie sa monitorizam fluxurile de suporteri, iar aceasta problema are ca termen de rezolvare luna aprilie."

CINE E DE VINA?

"De ce nu s-au facut investitii in stadion, dupa un 2013 care a umplut conturile clubului cu 35 de milioane de euro?", s-ar putea intreba suporterii Stelei. Conducerea din Ghencea arunca vina in curtea Ministerului Apararii, care detine in continuare stadionul.

In ultimii ani, Gigi Becali a incercat sa concesioneze arena pe 49 de ani, pentru a demara investitiile. Reprezentantii Ministerului au decis, insa, sa nu incheie contracte de inchiriere pe perioade mai mari de 2 ani.

In aceste conditii, Steaua va fi nevoita sa stea la mana FRF si a Primariei Bucuresti, ori de cate ori nationala Romaniei, sau vreun concert oarecare, vor ocupa arena din Bulevardul Basarabiei.

Pentru ca derby-ul cu Dinamo sa se poata juca pe Ghencea in 1 martie, Steaua va trebui sa-si 'carpeasca' problemele, pe termen scurt, cu investitii in turnicheti, camere de supraveghere si scaune pe stadion.

'Bine ati venit in Templu!'

Care e solutia pentru salvarea stadionului Ghencea? (1947 voturi)
 
Steaua sa bage bani in modernizare
38.78%
755 voturi
 
Sa investeasca Ministerul Apararii, e treaba lor
17.82%
347 voturi
 
Niciuna, Steaua sa-si construiasca un stadion nou
43.40%
845 voturi
Delta Dunării s-a umplut de iahturi care gonesc cu viteză pe canalele înguste și pun în pericol ecosistemul
BRAT
Modifică setările cookies