Daniel Pancu a răbufnit când a auzit modificarea pregătită în Liga 1: "O imensă prostie, cea mai mare!"

Daniel Pancu FRF regula u21 Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 18:12
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 18:11

Daniel Pancu, selecționerul naționalei de tineret a României, a comentat informația potrivit căreia cluburile din Liga 1 nu vor mai fi obligate să folosească jucători U21.

Din 2016, cluburile din Liga 1 sunt obligate de FRF să aibă în primul 11 cel puțin un fotbalist cu vârsta sub 21 de ani. Criticată intens de mulți oameni din fotbalul românesc, regula U21 ar urma să fie eliminată din stagiunea următoare, o informația dezvăluită inițial de Narcis Răducan și confirmată ulterior și din alte surse.

Daniel Pancu, despre zvonurile privind eliminarea regulii U21: "Ar fi cea mai mare prostie!"

FRF nu a făcut încă un anunț oficial în acest sens, însă Daniel Pancu consideră că ar fi "cea mai mare prostie" dacă această prevedere din regulament ar fi eliminată. Selecționerul reprezentativei de tineret spune că vor avea de suferit loturile naționale.

"O mare prostie! O imensă prostie! Vom rămâne fără jucători la loturile naționale. Cea mai mare prostie, e opinia mea și nu mai insist. Jucătorii tineri vor crește inconjurați de 25 de străini și vor fi doi jucători tineri într-un lot din România. Eu așa prevăd.

Dacă dispare regula U21, vom avea... nimic! Nu vom mai avea nimic. Uitați nivelul ăsta de echipe naționale! Așa e viziunea mea și încerc să anticipez", a spus Daniel Pancu, la Digisport.

Conform zvonurilor apărute în spațiul public, FRF nu ar vrea să mai oblige cluburile să folosească jucători tineri, ci doar să le ofere un bonus financiar celor care o fac. Dacă sumele vor fi consistente, Pancu susține, totuși, că "mai sunt șanse".

"Nu știu, dacă le oferi bonusuri importante, probabil că și cluburile vor ține cont. Dacă sunt bonusuri importante, da, mai sunt șanse", a mai spus Daniel Pancu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!