Cum a intrat Mutu in viata lui Dinamo dupa ce a anuntat ca este "stelist de mic"! Anomalia COOPERATIVEI: Dinamo l-a cumparat cu banii patronului Universitatii Craiova

Autor: Sport.ro
Miercuri 12 Octombrie 2016, 17:23

	Cum a intrat Mutu in viata lui Dinamo dupa ce a anuntat ca este "stelist de mic"! Anomalia COOPERATIVEI: Dinamo l-a cumparat cu banii patronului Universitatii Craiova

Citeste si: Mutu este noul presedinte al clubului Dinamo

Adi Mutu a dezvaluit povestea incurcata a transferului la Dinamo, in 1999, la varsta de 20 de ani.

Impresariat de fratii Becali, Mutu a fost chemat la Bucuresti pentru un transfer la Steaua. A venit entuziamat de la Pitesti si a apucat sa isi declare public atasamentul fata de Steaua. Dupa cateva ore, Ioan Becali l-a instiintat ca negocierile cu Steaua au picat, dar ca va ramane in Bucuresti: Mircea Lucescu si-l dorea la Rapid.

A doua zi, cand s-a trezit, Mutu era jucatorul lui Dinamo.

Ciudat e faptul ca banii pentru transferul de la FC Arges (600.000 de dolari) au fost platiti de Gigi Netoiu, care era pe atunci patronul Universitatii Craiova.

Abia doi ani mai tarziu, in 2001, Netoiu avea sa plece in conducerea clubului Dinamo. A luat cu el si cei mai buni jucatori ai Universitatii Craiova, iar in conturile clubului din Banie nu a ajuns niciun ban.

"Am ajuns la Bucuresti, fratii Becali m-au dus la hotel. Mi-au zis: <<stai in camera, ca maine trebuie sa plecam. Mananca, culca-te si maine dimineata mergem la Steaua.>>"

La 12 ma suna: <<vezi ca mergem la Rapid, ca te vrea Lucescu. Ne-am inteles.>> Cand m-am trezit: <<vezi ca te-a cumparat Netoiu, mergem la Dinamo!>>"

"Si, bineinteles, eu apucasem sa declar ca vreau sa merg la Steaua, ca iubesc Steaua. Cand am ajuns la Dinamo, m-au luat suporterii, m-au primit foarte "bine"... mi-au zis de toate felurile.", a povestit Mutu la DolceSport.

"Asa e, Netoiu a platit transferul!"

Povestea dezvaluita de Mutu a fost confirmata de Gheorghe Chivorchian la Sport.ro.

"Asa e, Netoiu a platit pentru transfer. Alea erau vremurile. Sigur ca nu e normal ca patronul Craiovei sa plateasca pentru transferul lui Dinamo, dar asa era atunci", a spus Chivorchian.

Erau vremuri cand victoria Universitatii Craiova in meciurile cu Dinamo era de neconceput. In perioada 1999-2002, bilantul meciurilor directe a fost zdrobitor in favoarea "cainilor" - 10 meciuri, 10 victorii pentru Dinamo.

Captura foto: romaniansoccer.ro

Dupa doar un sezon la Dinamo, cu 22 de goluri marcate in campionat, Adi Mutu s-a transferat la Inter Milano, pentru 6 milioane de dolari.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Orban: Declaraţiile lui Voiculescu îmi arată că premierul a luat o decizie corectă
BRAT
Modifică setările cookies