CSU Craiova VISEAZA la Europa! Oltenii au facut cerere la UEFA! Cum pot ajunge in cupele europene

Pe locul 5 la inceputul returului, CSU Craiova se pregateste de Europa League, chiar daca oltenii nu au voie sa joace in cupele europene. 

Craiova spera sa obtina o dispensa din partea UEFA pentru a participa in Europa League, a aflat ProSport. Oltenii fac deja demersurile necesare si se bazeaza pe un precedent. Sydney Wanderers e un club infiintat in 2012, dar care a castigat Liga Campionilor Asiei in 2014, dupa o finala in care a invins Al Hilal cu Reghecampf pe banca. Craiova e infiintata in 2013 si nu are voie sa participe in comptitii internationale in primii trei ani de existenta. 

Oficialii Craiovei cred ca si ei pot beneficia de clementa UEFA.
"Cei de la UEFA au facut regula asta pentru a se proteja de altfel de situatii. De exemplu, o echipa care obtine dreptul de participare in cupele europene prin pozitia din clasament intra in insolventa, dar pentru a juca in Europa face o fuziune - deci un club nou - cu o alta de la retrogradare.

Atunci UEFA intevine si spune nu!, nu aveti voie pentru ca trebuie o varsta minima de trei ani. Dar noi, chiar daca nu avem vechimea asta, ne-am castigat promovarea in Liga I pe merite sportive, nu am beneficiat de o fuziune, nu trisam”, au explicat oficialii lui CSU Craiova pentru ProSport.

Craiova nu are stadion in acest moment, insa oltenii sunt pregatiti sa joace pe National Arena sau Cluj Arena.


”Probabil ca varianta cea mai la indemana ar fi National Arena, dar stiti ca noi nu prea avem fani in Bucuresti. Intra si Cluj Arena in discutie, dar mai intai vom vedea decizia UEFA, apoi ne vom gandi pe ce stadion am putea juca”, au mai spus oficialii lui CSU pentru ProSport.

Citeste aici mai multe amanunte. 

Craiova se bate cu Botosani si ASA Targu Mures pentru calificarea in Europa League. Daca Steaua ia titlul va merge in preliminariile Champions Legue, in timp ce locurile 2 si 3 duc in Europa League. Petrolul e insolventa si nu se mai poate califica, astfel ca doar Astra ar participa fara probleme. Botosani, ASA si CSU Craiova se pot lupta in retur pentru o calificare istorica in cupele europene. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Reacția NATO, după ce Rusia a anunțat că își va retrage trupele de la granița cu Ucraina
BRAT
Modifică setările cookies