Liga 1

CSU Craiova merge pe drumul batatorit de Mititelu: clubul se adreseaza TAS "pentru oprirea abuzurilor FRF"

Comisia de Recurs din cadrul FRF a sanctionat clubul CSU Craiova cu interzicerea dreptului de a mai face transferuri pana in ianuarie 2017.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Octombrie 2015, 15:57
Data actualizarii: Miercuri 14 Octombrie 2015, 16:15

Clubul CSU Craiova a anuntat astazi pe site-ul oficial ca merge sa isi caute dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dupa ce Comisia de Recurs din cadrul FRF i-a interzis dreptul de a mai face transferuri in urmatoarele doua perioade de mercato, in urma litigiului cu Ovidiu Dananae. (DETALII AICI)

CS Universitatea Craiova sustine ca decizia comisiei "este in contradictie cu regulamentele FRF".

"In regulamentul FRF sunt stipulate clar cauzele juste care pot fi invocate de catre cluburi sau de catre jucatori pentru incetarea unilaterala a contractelor. Una dintre ele prevede faptul ca un club poate rezilia unilateral contractul unui jucator care a jucat in mai putin de 10% din partidele oficiale din sezonul anterior, fara sa fie suspendat sau accidentat",
mentioneaza clubul craiovean.

Acesta precizeaza ca nu i-a reziliat contractul lui Dananae, desi regulamentul FRF i-ar fi permis-o.

"Pentru a se asigura ca respecta si interpreteaza corect regulile interne ale competitiei, clubul Universitatea Craiova s-a adresat Comisiei de Solutionare a Litigiilor in acest sens. Raspunsul comisiei a fost fara echivoc, cu unanimitate de voturi (5 din 5): 'Universitatea are baza legala pentru rezilierea contractului jucatorului'. Subliniem ca, pana la aceasta prima decizie a FRF, vorbim despre un fotbalist cu banii platiti la zi, conform contractului. Contractul nu a fost reziliat de catre club nici macar atunci. De fapt, contractul este inca in vigoare, asa cum a fost mereu", potrivit clubului.

Comisia de Recurs a constatat incetarea raporturilor contractuale dintre CSU Craiova si Dananae, obligand gruparea din Banie la plata catre jucator a sumei de 49.500 euro net, reprezentand drepturi contractuale pentru perioada 01 octombrie 2015 - 30 iunie 2016. Totodata, clubul CS U Craiova a fost obligat la plata sumei de 2.955 lei catre Dananae, cu titlu de taxa de procedura, fond si recurs. Hotararea este definitiva si executorie pe plan intern.

"Clubul nostru nu doar ca se va adresa TAS din cauza acestui nou abuz (al catelea, in istorie?) venit dinspre Bucuresti, dar, in paralel, va cere TAS ridicarea imediata a sanctiunii, pe durata judecarii cazului. Consideram ca TAS-ul va accepta suspendarea acestei decizii pana la solutionarea finala a cazului, bazandu-ne si pe precedentul existent chiar in Liga 1 (cazul CFR Cluj) In caz contrar, daca decizia ar ramane in vigoare si Universitatea ar castiga, finalmente, la TAS, acesteia ii va fi fost creat un prejudiciu iremediabil, printr-o sanctiune ce se va fi dovedit nedreapta."

"Avem, deci, toata increderea ca Stiinta va avea dreptul sa transfere jucatori in aceasta iarna si ca va putea, astfel, sa lupte pentru playoff-ul si chiar podiumul Ligii I, in ciuda repetatelor piedici care i se pun", mai scrie in comunicatul de pe site-ul clubului.

Modifică setările cookies