Ultimatumul lui Copos: "Taher a renuntat la 7 mil de euro, il mai astept pe Stache pana la 18 decembrie!"

Autor: Sport.ro
Miercuri 16 Decembrie 2009, 19:03

George Copos a declarat  ca fostul investitor Fathi Taher a renuntat la datoria de 7 milioane euro pe care clubul o avea catre el si a precizat ca il asteapta pe Lutz Stache pana la 18 decembrie sa semneze actele de vanzare-cumparare a clubului.

"Azi, din punctul nostru de vedere, nu s-a intamplat nimic deosebit. Noi vrem sa vindem. Eu il mai astept pana la 18 decembrie pe domnul Stache sa semnam acest contract de vanzare, un contract convenit, negociat, un contract controlat de la A la Z. Pentru ca eu imi doresc foarte tare sa realizam tranzactia. Am vazut in comunicatul domnului Stache ca este o problema datoria pe care FC Rapid o are catre domnul Taher. Dar aceasta problema este rezolvata. Am discutat acum cu domnul Taher si dansul a recunoscut ca a facut niste greseli in 2008 si renunta la cei 7 milioane de euro pe care clubul ii datoreaza dansului. Renunta la 7 milioane, asa cum si eu renunt la aproape 30 de milioane de euro pe care i-am investit de-a lungul timpului la Rapid. Domnul Taher este un om de buna credinta, desi la inceput am fost furios pe dansul din cauza a ceea ce s-a inatmplat in 2008 la club. Asa ca noi suntem dispusi sa semnam cu domnul Stache”, a spus Copos.

Oficialul giulestean a explicat ca, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni a SC FC Rapid SA, Lutz Stache ar mai avea de platit datorii de doar 6,5 milioane de euro. “Clubul se vinde pe 1 leu, iar datoriile pe care le-ar avea de suportat domnul Stache sunt de aproximativ 6,5 milioane de euro. Si aici nu este inclusa datoria la care domnul Taher renunta de buna voie. Domnul Stache stie cui trebuie platite aceste 6,5 milioane de euro, daca doreste sa spuna dansul”, a afirmat actionarul, refuzand sa dea mai multe detalii despre aceste datorii.

George Copos sustine ca va indeplini si dorinta omului de afaceri german legata de marirea perioadei contractului de inchiriere a terenurilor de antrenament de la Pro Rapid.

“Domnul Stache considera o problema si faptul ca terenurile de antrenament sunt inchiriate pe 5 ani, rezolvam si asta imediat, facem pe 10 ani. Numai sa vina sa semnam contractul asa cum am convenit. Iar cand semnam punem anexa la contract si contractul prin care domnul Taher renunta de buna voie la cele 7 milioane de euro pe care FC Rapid ii datoreaza. Poate ne grabim putin sa semnam aceast contract cu domnul Stache, dar asta numai pentru ca aici este vorba de un club de fotbal, de emotii. Nu mai putem astepta pentru ca sunt probleme si cu jucatori la final de contract si cu programul de pregatire din iarna care nu a fost definitivat si asa mai departe. Am stat cinci luni si am indeplinit toate conditiile cerute de domnului Stache. Iar dansul este german, sunt sigur ca este un om care se tine de cuvant”, a adaugat Copos.

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca omul de afaceri german Lutz Stache a renuntat la cumpararea gruparii giulestene, din motive considerate "puerile", si ca trebuie gasita repede o solutie, deoarece situatia gruparii giulestene este una "cumplita" din punct de vedere financiar.

In replica, Lutz Stache a precizat, miercuri, ca nu doreste sa cumpere actiunile FC Rapid in conditiile impuse de George Copos, considerand ca datoriile din trecut sunt foarte mari.

De asemenea, omul de afaceri german a precizat ca a intrerupt negocierile din cauza datoriei mari pe care FC Rapid o are fata de Fathi Taher si din cauza faptului ca FC Rapid detine cele doua terenuri de antrenamet necesare pentru licenta doar pe o perioada de 5 ani.

 

Maia Sandu, invitată de Viorica Dăncilă la București. Mesajul transmis premierului moldovean
BRAT