Stache nu mai cumpara Rapidul! Lui Copos i s-a facut rau si a ajuns la spital!

Autor: Sport.ro
Miercuri 16 Decembrie 2009, 16:34

Tocmai cand tranzactia "Rapid" parea sa se termine cu bine pentru Stache si Copos, neamtul s-a razgandit si totul a picat pe loc.

Stache nu a mai dorit sa semneze contractul cu Copos pentru preluarea Rapidului, iar problemele sefului din Giulesti nu s-au oprit aici.

Lui Copos i s-a facut rau si a ajuns pana la spital pentru analize.

Astazi, la conferinta de presa a Rapidului, presedintele Rapidului, Ion Taban a anuntat:

"Stache a renuntat la cumpararea clubului din cauza a doua motive puerile. Trebuia sa avem o intalnire pe 18 decembrie, dar aceasta a avut loc ieri."

"Ne asteptam sa avem o discutie pe baza unui contract pe care i l-am transmis avocatilor sai. Ieri, ne asteptam sa semnam acest contract, lucru care nu s-a intamplat. "

"Am avut surpriza neplacuta sa constatam ca domnul Stache vine cu o problema personala, pe care o cataloghez ca puerila, de neimaginat intr-o tranzactie si care nu are legatura cu aspectele financiare si juridice ale tranzactiei la care am cazut de acord."

"Stache a venit cu doua e-mailuri pe care le-a primit de la Ana Maria Prodan si care erau cele doua motive personale care l-au facut sa renunte la aceasta tranzactie. Acestea au fost motivele pentru care a decis sa nu mai investeasca. A tratat neprofesionist o munca de trei luni", a afirmat Taban.

El nu a vrut sa spuna motivele care au dus la esecul tranzactiei, precizand ca exista un contract de confidentialitate intre cele doua parti. Taban crede ca Stache nu a vrut in niciun moment sa cumpere clubul FC Rapid.

"Dupa reactia sa de ieri, cred ca nu a vrut niciodata sa cumpere Rapidul. Din punctul nostru de vedere, nu mai este nicio sansa ca tranzactia sa se finalizeze", a adaugat oficialul giulestean.

La jumatatea lunii august, un grup de investitori germani a inceput negocierile cu George Copos pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al SC FC Rapid SA, conform afirmatiilor omului de afaceri Mihai Voiculescu, reprezentantul la Bucuresti al potentialilor cumparatori.

"Ne asteptam ca 2010 sa fie un an foarte greu. Suntem intr-o situatie foarte delicata, ne-am bazat foarte mult pe incheierea acestei tranzactii. Domnul Copos a spus ca vrea sa vanda, chiar daca nu a fost crezut, a spus ca nu mai poate face fata singur. Situatia este cumplita. Trebuie sa gasim o solutie foarte rapid, sa vedem ce se mai poate face, pentru ca avem contracte de platit. Perspectiva nu e roz si va trebui sa gasim o solutie. Licenta pentru campionatul viitor bate la us. Pe 15 februarie trebuie sa fie gata dosarul de licentiere si inaintat catre o firma de audit, iar la 15 martie se va termina licentierea. Toate vin ca un bulgare de zapada, dar ne vom replia", a spus Taban.

Ion Taban considera ca omul de afaceri german Lutz Stache, care a fost interesat de achizitionarea clubului giulestean, a avut parte de multa publicitate in Romania. "A aparut acest investitor german, s-a muncit foarte mult, s-au facut doua audituri financiare la solicitarea investitorului german, s-au facut mii de copii cu toate documentele, cu situatia juridica, terenuri, cladiri, contractele si conventiile jucatorilor. Toate demersurile noastre au fost facute respectand manualul de vanzare a unei societati comerciale, iar toate conditiile au fost indeplinite pentru vanzarea acestui club. Domnul Stache i-a cam castigat pe unii dintre suporterii nostri. Are o publicitate fantastica in Romania si nu stiu daca in Germania stie cineva de el. Sigur ca putem avea o problema de imagine, dar nu avem ce face", a subliniat Taban.

Presedintele CA al FC Rapid a afirmat ca actionarul majoritar George Copos s-a dus la un control medical dupa ce vanzarea gruparii giulestene a esuat. "A spus ca merge la spital. Oricine poate sa mearga un control medical. Si domnul Copos este un om, are trairile dansului, este problema dansului", a mentionat Taban.

Ion Taban a precizat ca omul de afaceri Fathi Taher nu a mai avut bani pentru achizitionarea clubului in 2008. "Am mai avut o tentativa de a vinde clubul catre domnul Taher, in 2008, cand proprietarul clubului (n.r. - George Copos) a dorit acest lucru. Am avut o perioada nu tocmai fericita din punct de vedere financiar. 2008 a fost un an foarte greu. Situatia financiara a clubului la 31 martie 2008 nu a fost proasta, ci chiar una destul de buna, in conditiile in care aveam o pierdere de 150.000 de lei. Dupa acea experienta nefericita cu domnul Taher am ajuns la o pierdere de peste 8,5 milioane de euro. Taher n-a mai putut face fata efortului financiar si tranzactia nu a mai avut loc. Incepand cu luna martie si pana la sfarsitul anului, conducerea din acea perioada nu a reusit sa inteleaga fenomenul, s-au facut cheltuieli enorme fara acoperire in care in perioada aprilie-iunie am avut incasari de peste sase milioane de euro. Acea echipa a plecat cu un surplus si cu toate acestea am ajuns la acea pierdere. Dupa venirea crizei, situatia clubului s-a acutizat. Licentierea din martie 2009 a necesitat un efort foarte mare al proprietarului, singurul care a asigurat fondurile pentru club. Au fost circa 3,2 milioane de euro care au trebuit platite pentru a se lua licenta. Am trecut si peste asta, iar dupa obtinerea licentei am inceput sa cautam un investitor pentru ca domnul Copos nu mai putea finanta singur acest club", a adaugat Taban.

Omul de afaceri Lutz Stache a declarat, miercuri, ca nu doreste sa cumpere actiunile FC Rapid in conditiile impuse de George Copos, considerand ca datoriile din trecut sunt foarte mari.

"Negocierile s-au intrerupt ieri. Nu am spus ca eu nu doresc sa cumpar Rapidul, am spus doar ca nu doresc sa cumpar in conditiile de acum. Consider ca trebuie sa platesc foarte multi bani, datoriile din trecut fiind foarte mari. Eu nu pot face nimic pentru aceste datorii. O alta mare problema ar fi ca nu s-a rezolvat nici acum nimic cu domnul Taher. Asta e situatia. Conceptul de business este gata, toate planurile de renovare a stadionului sunt gata, dar atunci cand nu stii ce cumperi sau care sunt adevaratele datorii, afacerea nu poate avea loc. Eu nu am spus ca nu doresc sa cumpar Rapidul, dar in conditiile actuale nu se poate. Imi pun intrebarea daca domnul Copos a dorit cu adevarat sa vanda Rapidul, pentru ca atunci cand exista probleme trebuie sa te comporti ca intr-o familie", a declarat Stache.

Intr-o informare de presa, omul de afaceri sustine ca un alt motiv pentru care s-au intrerupt negocierile ar fi si datoriile pe care clubul Rapid le are fatade Fathi Taher. "Daca domnul Copos si alte persoane sunt de parere ca as fi neserios, fiindca eu sunt dispus sa platesc urgent 5,5 milioane de euro, in total 10,5 milioane de euro pentru a plati datoriile din trecut, atunci da, sunt o persoana neserioasa. Daca domnul Copos si alte persoane sunt de parere ca as fi neserios, deoarece nu pot semna un contract de cumparare atat timp cat problema cu domnul Taher nu a fost clarificata, fiind vorba aici de mai mult de 7 milioane de euro si nu accept ca domnul Copos sa imi confirme ca ar vrea sa clarifice acest lucru abia dupa semnarea contractului, atunci da, pot fi considerat neserios. Daca domnul Copos si alte persoane sunt de parere ca as fi neserios, deoarece nu semnez un contract de cumparare prin care dobandesc doar pentru o perioada de 5 ani cele doua terenuri de antrenament necesare pentru licenta, atunci da pot fi considerat neserios. Dupa cinci ani Rapid nu ar mai primi licenta pentru ca nu mai exista terenuri de antrenament, decat daca domnul Gigi Becali ar pune la dispozitie terenurile de la Steaua", se arata in informarea de presa semnata de Stache.
 
La 29 septembrie, actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat ca a discutat cu Lutz Stache, unul dintre investitorii germani interesati sa cumpere clubul giulestean, mentionand ca cel mai probabil vanzarea se va finaliza la mijlocul lunii noiembrie. Ulterior, Copos a precizat ca tranzactia se va incheia pana la Craciun.

In 2008, George Copos a mai incercat sa vanda clubul Rapid. La sfarsitul lunii martie 2008, el incheiat cu omul de afaceri Fathi Taher un contract de cedare a 80 la suta din actiunile SC FC Rapid SA in schimbul a aproximativ 13 milioane de euro, dar tranzactia nu s-a mai finalizat.

 

Copos s-a hotarat, nu mai vinde Rapidul! Cine crezi ca va vinde primul? (4590 voturi)
 
George Copos
45.34%
2081 voturi
 
Gigi Becali
18.02%
827 voturi
 
Cristi Borcea
36.64%
1682 voturi

Revolutie in ring: Noaptea Campionilor la Timisoara! Supergala de box in direct la PRO X, vineri de la 9 seara!

Deputații dezbat și votează astăzi proiectul legii pensiilor
BRAT