Cine este jucătorul elogiat de Sorin Cârțu: "Lumea îl iubește"

Sorin Cartu Alexandru Mitrita stefan bana Universitatea Craiova Superliga Sorin Cârțu / Foto: Imago
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2024, 10:26
Data actualizarii: Duminica 26 Mai 2024, 10:26

Universitatea Craiova pare să fi descoperit un nou talent promițător în fotbalul românesc.

Este vorba despre tânărul Ștefan Bană, în vârstă de doar 19 ani. 

În repriza secundă a ultimei etape din playoff-ul Superligii, Bană a intrat pe teren și a reușit să înscrie la doar un minut după ce a fost introdus în joc, astfel a reușit să cucerească publicul oltean cu execuțiile sale fine și ritmul de joc.

  • Sorin Cartu

Sorin Cârțu despre Ștefan Bană: "Eu mă bucur pentru copilul ăsta"

Fostul antrenor și președinte al Universității Craiova, Sorin Cârțu, a vorbit despre tânărul jucător și despre viitorul acestuia. Cârțu a evidențiat modestia și calitățile tehnice ale lui Bană și a ținut să evidențieze că este jucător cu mare potențial care merită atenția și suportul clubului pentru a-și atinge apogeul.

„Eu mă bucur pentru copilul ăsta. Este un tip bine educat, un tip liniștit. Eu l-am văzut de multe ori. Când eram președinte, mă duceam să văd toate meciurile de la echipa a doua. M-a surprins și pe mine plăcut modul în care a progresat. Dorința lui de afirmare îți dă certitudinea că va fi într-un progres continuu. Clubul trebuie să fie atent cum va fi crescut acest copil. Nu trebuie să îi fie dați foarte mulți bani, însă nici lăsat deoparte pentru că ar fi mai mic și nu cere. Trebuie creat un echilibru care să îl facă să ceară mai mult de la el. Are calitate”, a declarat Sorin Cârțu, conform Fanatik.

Performanțele și impactul lui Ștefan Bană

Bană a avut un impact semnificativ în cele trei meciuri jucate în acest sezon, unde a fost remarcat pentru capacitatea sa de a conduce mingea cu ambele picioare și pentru dorința sa de a se afirma. Aceste calități l-au făcut pe Cârțu să afirme că Bană ar putea fi un înlocuitor perfect pentru Alexandru Mitriță, care s-ar putea despărți de echipa din Bănie.

*„E un jucător cu tehnicitate în regim de viteză. La orice moment în care conduce mingea, nu știi unde e. L-am văzut că nu își face mingea numai pe stângul. A centrat cu piciorul drept. Dorință multă la el. Lumea îl iubește. Nu neapărat pentru că a dat golul, ci pentru atitudinea lui din teren. Publicul craiovean e avid după un asemenea jucător și te răsplătește imediat cu aplauze”, a adăugat Cârțu.

Viitorul tânărului jucător

Sorin Cârțu a subliniat importanța menținerii unui echilibru în dezvoltarea lui Bană, astfel încât acesta să nu dezvolte un complex de inferioritate, dar nici să nu fie supraevaluat. Fostul antrenor a insistat că Bană are toate calitățile necesare pentru a deveni un jucător de valoare pentru echipa sa.

„La 20 de ani să îți întoarcă jocul echipei, e ceva. El e un tip retras în grup. Are ambiție de oltean. Asta e bine. Poate și din educația lui, dar nu aș vrea să apară un complex de inferioritate în fața nimănui. Este superior la mulți din echipă. Posibilitatea de a alerga, capacitatea de efort, piciorul stâng… nu sunt mulți în echipă de valoarea lui. Calități superbe”, a concis Sorin Cârțu.

Cifrele lui Ștefan Bană

În acest sezon, tânărul atacant central și-a trecut în cont:

  • Trei meciuri pentru Universitatea Craiova în Superliga României
  • Două meciul în Liga de Tineret
  • Un gol
  • 194 minute prestate
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!