VIDEO EXCLUSIV CFR Cluj propune un jucător la echipa națională: "El de ce nu ar ajunge?" E serios, muncește și am fost inspirați cu el"

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, a intervenit telefonic la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena, unde a vorbit și despre un jucător care a făcut o figură frumoasă în ultimele runde.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Mai 2022, 17:58
Data actualizarii: Duminica 08 Mai 2022, 17:59

Daniel Birligea (22 de ani), transferat de CFR Cluj în această iarnă, de la Teramo, a marcat deja un gol pentru campioana României în cele cinci meciuri disputate până în prezent, iar Cristi Balaj spune că atacantul ar putea fi în viitor și o soluție pentru echipa națională a României, mai ales că este vorba de un post problematic la prima reprezentativă.

Cristi Balaj îl vede pe Daniel Birligea la echipa națională

Fotbalistul născut la Brăila este descris drept un adevărat profesionist și un veritabil număr 9, în ciuda faptului că a fost folosit și în bandă. 

"Birligea are acel profesionalism italian. El a făcut junioratul în Italia. Mai în glumă, mai în serios, un coleg l-a întrebat ce e, român sau italian. El a spus că e mai mult italian în ceea ce privește fotbalul. Vine cu o oră înainte de antrenament, el își pregătește antrenamentul cu seriozitate și rămâne foarte mult timp după. E serios, muncește și a fost introdus în teren pentru modul în care s-a pregătit în această perioadă. El e mai mult vârf. Chiar dacă îl vedeți că evoluează în lateral, nu știu dacă e poziția lui preferată.

El e un număr 9, iar la golul pe care l-a dat în meciul de acasă cu Farul a fost poziționat în fața porții, iar în urma centrării excelente a lui Omrani a reușit să marcheze. Sper ca prin evoluțiile bune pe care le va avea va fi un jucător interesant pentru fotbalul românesc. 

(n.r - Ar putea fi un număr 9 și pentru naționala României?) Eu zic că da. Îl văd cum se pregătește, seriozitate de care dă dovadă. Dacă Ciprian Deac a demonstrat la vârsta de 36 de ani că poate evolua la un nivel foarte ridicat, de ce nu ar ajunge și Birligea să fie un jucător important pentru echipa națională? Nu suntem surprinși pentru modul în care evoluează. Nu întâmplător l-am adus, am căutat să avem doi jucători care să respecte regula și să joace pe aceeași poziție. Birligea este cel pe care l-am ales și eu spun că am fost inspirați", a spus Cristi Balaj, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

În luna martie, Birligea a jucat pentru prima dată la naționala U21 a României, reușind să marcheze în ambele meciuri amicale, cu Finlanda (2-1) și Maroc (2-2).

  • 100.000 de euro a plătit CFR Cluj pentru transferul lui Daniel Birligea
Modifică setările cookies