Centralul "lucrat" de aditional? Viitorul, demolata de arbitri in meciurile cu Steaua. "Hent clar la Popa! A cam fost penalty"

Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2016, 08:41
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2016, 08:50

Steaua a castigat iar cu Viitorul datorita greselilor de arbitraj.

Steaua s-a impus cu 3-1 in deplasare la Viitorul, intr-un meci in care arbitrajul a decis in mare parte soarta meciului. Echipa lui Reghecampf a deschis scorul dintr-o faza la limita, in care Stanciu e busculat in careu dupa un contact ce poate fi interpretat ca fault sau un duel normal pentru balon.

Arbitrul Barsan a lasat initial jocul sa continue insa a dictat penalty la sugestia arbitrului aditional, Rusandu. Acesta din urma a fost cel care trebuia sa vada si hentul lui Adrian Popa de la faza golului al doilea, mingea lovindu-l in mana dupa un carambol "fericit" ce l-a lasat singur cu portarul.

Daca faza penalty-ului este discutabila, singurul lucru "dubios" fiind indecizia centralului, la golul al doilea este hent clar al lui Popa, care isi creeaza un atantaj evident jucand mingea cu mana.

Fostul arbitru Constantin Zotta are o explicatie interesanta pentru cele doua faze. Acesta spune ca centralul Barsan a fost "lucrat" de aditionalul Rusandu, cei doi fiind rivali pentru un loc pe lista FIFA.

"In primul rand, a fost o delegare total inoportuna. Barsan si Rusandu sunt concurenti in cursa pentru lista FIFA. Deci daca ar putea, si-ar baga unul altuia alunecare", a declarat Zotta. La finalul lui 2016, Balaj si Tudor vor pierde ecusonul FIFA din cauza varstei, printre solutiile CCA fiind cei doi arbitri de la meciul de sambata.

Acelasi Zotta a comentat si cele doua faze: "A fost hent clar la Popa. La penalty, sa zicem ca e la limita, se poate interpreta. Nu pot spune 100%, dar mai mult mi se pare penalty", a spus Zotta pentru Gazeta.

Meciul dintre cele doua echipe nu e primul decis de arbitraj. Steaua s-a impus in campionatul regulat de doua ori cu 1-0 in fata Viitorului, ambele partide fiind influentate de arbitraj. In tur, Viitorul nu a primit un penalty in minutul 76, dupa un hent al lui Varela, la scorul de 1-0, in timp ce in retur echipa lui Hagi trebuia sa primeasca de asemenea un penalty, la scorul de 0-0, in minutul 13, dupa un hent al lui Hamroun. Algerianul a fost iertat si de al doilea galben in minutul 52, tot pentru un hent.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!