Liga 1

Cele trei decizii care au transformat fata Stelei in ultimele saptamani! Unde a reusit Radoi sa dea lovitura

Ultimele saptamani au aratat o noua fata a Stelei. Golurile si victoriile au coincis cu venirea lui Kharja, care a provocat si schimbarea de sistem in echipa lui Radoi.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 04 Octombrie 2015, 13:27
Data actualizarii: Duminica 04 Octombrie 2015, 13:31

Steaua a incheiat turul pe locul 2, la doua puncte in spatele Astrei, dar cu o serie importanta de victorii si o alta fata a unei echipe care in urma cu o luna parea sa se afle intr-o criza totala.

Cateva mutari facute de Radoi si stafful sau par sa fi schimbat total fata echipei, care de acum incolo va forta sa revina pe primul loc in Liga I.

Transferul lui Kharja a fost un factor decisiv in startul schimbarilor din echipa. Kharja a reusit sa aduca mai multa liniste la mijlocul terenului, greseste foarte putin si si-a dovedit deja calitatile de pasator decisiv.

"Kharja e un jucator cu experienta. El oricum era important pentru nationala Marocului. Avea nevoie sa-si gaseasca o echipa la care sa joace.", a explicat secundul lui Radoi.

Schimbarea sistemului a venit imediat dupa aducerea lui Kharja. De la 4-2-3-1, Steaua a trecut la 4-3-3, cu Filip, Kharja si Stanciu in spatele lui Popa, Hamroun si Chipciu. Steaua arata acum mai multa mobilitate si a redevenit o echipa de posesie, dar si foarte periculoasa pe contraatac.

"Am schimbat sistemul si important e ca baietii l-au inteles foarte repede, chiar daca nu am avut timp sa-l lucram. Vad ca ei pun in aplicare la jocuri ce facem la antrenamente.", a spus Dica.

O ultima mutare care pare sa fi schimbat echipa in ultimele meciuri a fost urcarea lui Chipciu pe postul de atacant. Cum Tade si Tudorie au dezamagit crunt in acest sezon, Alex Chipciu a devenit o solutie fericita de rezerva. In ultimele 3 meciuri, Chipciu a marcat de trei ori.

"Alex joaca pe pozitia lui Tade. in acest moment, e intr-o forma foarte buna. A marcat si in aceasta seara", a mai declarat Dica.

"Se vede ca Steaua este o echipa in crestere, iar rezultatele le dau incredere. Au jucatori de calitate si de o certa valoare si chiar daca au momente mai proaste, Steaua ramane Steaua. Cred ca e mai puternica decat anul trecut", a declarat si Florin Prunea.

Modifică setările cookies