"FREE MITICA" Dragomir va fi cercetat in libertate. Cererea procurorilor a fost respinsa de instanta

Mutu vine azi la Sport.ro, de la ora 17:00. Ia-l la intrebari!

UPDATE 15:15: Cererea procurorilor a fost respinsa. Mitica Dragomir va fi cercetat in libertate.

La aproximativ ora 11:00 s-a incheiat sedinta de judecata prin care procurorii parchetului Capitalei insistau ca Mitica Dragomir sa se intoarca dupa gratii. 

Aflat la Curtea de Apel, Dumitru Dragomir a declarat: "Nici ei nu au mintit, nici noi nu am mintit. RCS-ul a avut un intermediar, Liga a avut un singur intermediar. (...) Ei cand au vazut ca sunt vreo 20 si ceva de arestati, cu fel de fel de firme fantoma, le-am si spus ca daca eu sunt in vreuna dintre astea sau am stat cu vreunul de vorba un minut in viata mea, dati-mi cea mai mare pedeapsa din lume", a spus Dragomir, la Curtea de Apel Bucuresti, dupa judecarea dosarului in care procurorii anticoruptie au contestat decizia prin care Tribunalul Bucuresti a decis ca fostul presedinte al LPF sa fie cercetat in libertate.

Saptamana trecuta, anchetatorii au esuat intr-o incercare similara de a obtine un mandat de arestare preventiva pe numele lui Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii. Nefiind suficient de convingatori cu probele pe care le-au adunat in dosari si mai ales lucru care le-a fost de judecator, nu au facut dovada ca banii scursi de la acele comisioane platite de LPF pentru pretinsa intermediere a contractelor de difuzare a meciurilor din Liga I ar fi ajuns si in conturile sau buzunarele lui Mitica Dragomir.

Acesta a fost si motivul pentru care fostul sef al LPF, spre deosebire de ceilalti doi suspecti din dosar, vorbim despre administratorii firmei care ar fi facut aceasta intermediere, au ajuns in arest, in schimb Mitica a fost lasat sa plece acasa. Pana in acest moment are impus un control judiciar strict, pe care Dragomir nu are voie sa-l incalce. Orice incalcare ii poate determina pe judecatori sa emita un mandat de arestare preventiva.

Pana la un asemenea scenariu, Mitica e clar ca fierbe, pentru ca in urmatoarele minute sau zeci de minute, jucatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel va decide definitiv soarta acelui mandat de arestare, daca va fi sau nu emis.

A fost o sedinta de judecata in spatele usilor inchise, asa este procedura, insa Mitica Dragomir a incercat personal sa-l convinga pe magistrat ca este nevinovat, ca nu a participat la acea presupusa evaziune fiscala si operatiune de spalare de bani.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis, despre pașaportul de vaccinare în UE: „Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale”
BRAT

Modifică setările cookies