Cea mai "performanta" echipa din ultimul deceniu, in insolventa? CFR Cluj si-a depus dosarul pentru a scapa de faliment

CFR Cluj, cea mai performanta echipa romaneasca din ultimul deceniu, tripla campioana a Ligii I, tripla castigatoare a Cupei si de trei ori reprezentanta a Romaniei in grupele Ligii Campionilor, se pregateste de insolventa.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Ianuarie 2015, 10:50
Data actualizarii: Joi 29 Ianuarie 2015, 12:05

UPDATE: Petre Grigoras spune ca si-a luat gandul de la banii pe care ii are de primit de la CFR Cluj.

"E o situatie foarte grava la multe echipe. Nu inteleg de ce se mai semneaza contractele, de ce mai semneaza cluburile cand stiu ca nu le pot achita. Eu am plecat de un an de la CFR si nici acum nu mi-am primit banii."

"O idee buna ar fi ca din drepturile TV cluburile sa garanteze salariile. Eu deja mi-am luat gandul de la banii aia, chiar daca sunt in judecata cu ei", a declarat Grigoras la Ora Exacta in Sport.


Ramasa fara sprijinul financiar al lui Arpad Paszkany, CFR Cluj a ajuns sa fie inglodata in datorii si sa aiba litigii de zeci de mii de euro cu fosti si actuali jucatori.

Sanctionata de UEFA si amenintata cu excluderea in cupele europene pentru urmatorii 3 ani, CFR are termen pana la sfarsitul lunii sa plateasca restantele. Acest lucru pare insa putin probabil in situatia in care clubul si-a intocmit deja dosarul de insolventa.

Potrivit actualdecluj.ro, conducerea CFR-ului a demarat procedura de deschidere a procesului de insolventa, aceasta fiind singura solutie pentru redresarea clubului.

Fosta campioana a Romaniei are datorii ce totalizeaza cateva milioane de euro, iar insolventa este singura care o poate salva. Sursa citata scrie ca decizia a fost deja luata de conducere, dar sefii vor trebui sa astepte acum raspunsul judecatorilor.

CFR a mai incercat sa intre in insolventa si in toaman, insa atunci procedura a fost blocata de litigiile avute pe rol.

CFR Cluj se va alatura astfel unor echipe ca Dinamo, Rapid si Universitatea Cluj, si ele aflate in insolventa.

Modifică setările cookies