Cătălin Popa nu a ținut cont de indicațiile lui Ovidiu Hațegan la Rapid - CFR Cluj 2-1! Arbitrul a refuzat să revadă faza 

Catalin Popa CFR Cluj Ovidiu Hategan Rapid Rapid - CFR Cluj Superliga Cătălin Popa
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 20:19
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 20:24

Cătălin Popa a fost autorul a două decizii controversate la Rapid - CFR Cluj, 2-1, din etapa a 16-a. 

Capul de afiș al etapei a 16-a a fost meciul Rapid - CFR Cluj, 2-1. Însă atmosfera superbă din Giulești a fost umbrită de deciziile lui Cătălin Popa. Arbitrul a avut de gestionat două faze dificile, în minutele 32 și 68, când a acordat două lovituri de pedeapsă pentru Rapid. 

Cătălin Popa nu l-a ascultat pe Ovidiu Hațegan

La primul penalty acordat, Cătălin Popa a consulat VAR-ul, dar cu toate acestea, Ion Crăciunescu susține că înainte de a fi lovit de Scuffet, Lukassen l-a faultat pe Yuri în atac. 

  • Cătălin Popa

În minutul 68, Cătălin Popa nu a mai consulat VAR-ul, chiar dacă Ovidiu Hațegan, care era în camera video, i-a comunicat că Dugandžić și Andrei Burcă s-au ținut reciproc de tricou, potrivit gsp.

„Am controlat bine momentul, am văzut că Dugandzic e faultat, nu mai am nevoie să revăd nimic”, ar fi spus Cătălin Popa, conform aceleiași surse. 

CFR Cluj a vrut să retreagă echipa de pe teren după deciziile lui Cătălin Popa 

„S-a anulat un gol pe motiv de ofsaid, aici nu am văzut fazele, dar am primit multe mesaje în care mi se spunea că linia albastră e suprapusă peste linia roșie și liniile sunt trasate după ce arbitrul din camera VAR alege punctul cel mai avansat al atacantului și cel mai din spate al apărătorului. Am înțeles că este suprapusă. În contextul jocului, există posibilitatea să fi apărut și aici o eroare, doar că nu vreau să dezvolt, nu controlez acel moment.

După care, a apărut prima lovitură de pedeapsă într-un moment în care Yuri era în aer, efectua o foarfecă în mod corect. Luckassen, fără să joace mingea, intră direct în el, îl împinge. Yuri are o cădere necontrolată, urmează să îi facem o radiografie, mâna este imobilizată. Ulterior acestei împingeri, apare și contactul cu portarul, care a ieșit pe direcția mingii și a lui Yuri. Dacă nu ar fi fost împins Yuri de către atacant, Scuffet se ciocnea de Yuri. Așa a apărut Luckassen în fața lui Scuffet, a luat poziția lui Yuri. Atât de tare l-a împins Luckassen încât el a apărut în fața lui Scuffet și s-a acordat lovitura de pedeapsă. Prima incorectitudine este fault în atac. Dacă arbitrul consideră că Scuffet o intervenție ulterioară, trebuia să-i acorde galben, treaba lui, dar decizia corectă este fault în atac.

La al doilea penalty, am auzit și aici diferite opinii. Primul care efectuează o ținere și ridică tricoul lui Burcă este atacantul, Duganzic. El este primul care ține. Este reflex pentru un apărător, în momentul în care e ținut, să pună și el mâna pe adversar. Imediat, pune și Burcă mâna stângă pe tricoul lui Dugandzic, doar că ținerea este provocată de Dugandzic. Ținerea cea mai evidentă este a lui Dugandzic. Atunci când un jucător are una dintre cele patru situații de simulare, una dintre ele fiind folosirea unui contact ușor pentru a cădea cu scopul de a decide o decizie importantă de arbitraj. Dugandzic a căzut pentru că a vrut el, se numește simulare.

În minutul 77, scapă Deac, este ținut, iar decizia mult mai aproape de adevăr era eliminare pentru situație evidentă de gol. Este cartonaș roșu! Vorbim de 4 situații, dintre care 3 clare, în care toate s-au greșit în defavoarea echipei noastre. 

Eu sunt genul care accept greșelile. La meciul cu Craiova, Compagno i-a spart buza lui Muhar, nu s-a dat roșu. Eu accept să faci o greșeală, și eu am greșit ca arbitru, dar să ai patru greșeli, să ai și VAR-ul care te ajută, să mergi și la camera VAR și să nu dai fault în atac. Aici nu pot să mă gândesc decât că face acest lucru doar dacă ai un ordin și spatele asigurat. Spun lucrul acesta fără să am o dovadă în acest sens. Este foarte grav ceea ce spun.

Ce măsură să luăm? Aseară, nu vă ascund faptul că discuțiile interne au fost să scoatem echipa de pe teren. În ce moment? După a doua lovitură de pedeapsă, când a apărut și situația cu Deac, ultima”, a spus Cristi Balaj la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena.


Cristi Balaj, acuzații fără precedent după Rapid - CFR Cluj: "Ori ai ordin, ori ai spatele asigurat! Am vrut să scoatem echipa de pe teren" pe www.sport.ro

În urma acestui meci, Rapid se află pe locul al doilea în clasament, având 32 de puncte în 16 meciuri jucate, în timp ce CFR Cluj ocupă locul al treilea, cu 5 puncte mai puțin, dar și două meciuri în minus. 

În etapa următoare, CFR Cluj joacă pe teren propriu cu FCU Craiova, în timp ce Rapid joacă în deplasare cu FCSB, ambele partide LIVE TEXT pe www.sport.ro.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!