Cartu:"E greu pentru Craiova sa prinda cupele europene!"

Autor: Sport.ro
Marti 16 Septembrie 2008, 17:06
Cartu:"E greu pentru Craiova sa prinda cupele europene!"
Fostul antrenor al Universitatii, Sorin Cartu, jocul Craiovei.

"Se intampla ceva ciudat cu Craiova si asta ar trebui sa dea de gandit celor care se ocupa de echipa. Joaca foarte bine doar o repriza, la Dinamo a fost prima, cu Timisoara a fost a doua. Daca era prima de fiecare data, puteai da vina pe pregatire, dar se vede ca nu e vorba de asta, fiindca acum au jucat cu o energie deosebita in partea a doua.

Poti pune schimbarea asta doar pe seama lipsei de maturitate, doar niste jucatori tineri pot avea asemenea fluctuatii intr-un timp atat de scurt. Cert este ca echipa joaca destul de spectaculos pentru nivelul din Romania, daca vor veni si rezultatele, atunci va fi OK.Se intampla o data la cativa ani sa pierzi asa cum a facut-o Craiova in fata Timisoarei, adica nemeritat in asemenea masura.

Mai ales dupa cum s-a jucat a doua repriza, trebuia sa fie o diferenta clara in favoarea Universitatii. Poli a dat un prim gol norocos, adica un jucator ca Bucur, scund si care abia intrase, sa iti dea gol cu capul, apoi celelalte doua i-au apartinut lui Bornescu. Universitatea a avut ocazii mult mai clare decat cele din care a marcat Timisoara, oarecum venite intamplator.

Este un echilibru al vietii, Timisoarei i-au fost luate sase punctede FIFA, dar a castigat sase pe teren in ultimele doua etape, cu Rapidul si Craiova, in conditiile in care nu le merita. E greu sa prinda cupele europene, deoarece nu are un lot destul de numeros si nu este competitiv nici din punct de vedere valoric, fiindca sunt jucatori tineri, talentati, dar care pot avea oscilatii de forma. In fotbal se poate intampla orice, nu se stie, poate cu niste intariri in iarna se poate obtine un loc de cupa europeana.

La Urziceni este organizarea ideala, adica patronul aduce banii, presedintele conduce clubul, antrenorul antreneaza, iar jucatorii joaca. Acesta este secretul rezultatelor pe care le au. Patronul nu este preocupat sa apara la televizor, sa se bage la transferuri sau la echipa, fiecare isi vede de treaba lui. Nu sunt yesmani in club, angajati de forma, sa stea drepti si sa execute doar ordine. Degeaba pui presedinte sau alt om in club, daca ii spui la orice pas ce sa faca, inseamna ca nu au niciun fel de personalitate", spune Cartu la Radio Oltenia.

Ludovic Orban promite noi măsuri de relaxare de pe 15 iunie: „Să se bucure de mare, de plajă”
BRAT