Lovitura grea pentru miliardarul Niculae de la Astra! Descinderi ale procurorilor DNA in locuintele sale intr-un nou dosar cu prejudiciu de 2 mil euro

Vesti proaste de dimineata pentru miliardarul Ioan Niculae, aflat in spatele gratiilor unde ispaseste deja o condamnare de doi ani si jumatate de inchisoare. Procurorii dna au descins inca de la primele ore ale zilei in locuintele si companiile detinute de omul de afaceri pentru a face perchezitii.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Iulie 2015, 10:21
Data actualizarii: Joi 23 Iulie 2015, 11:16

In spatele omului de afacere Ioan Niculae se afla holdingul Interagro, dar in spatele caderii lui ar fi DNA. Dupa ce a suferit deja o condamnare la 2 ani si jumatate de inchisoare cu executare, miliardarul a crezut ca a scapat de probleme.

In aceasta dimineata, procurorii DNA au inceput sa descinda la locuintele sale de la Zimnicea, Bucuresti si intr-o vila de pe Valea Prahovei in cautare de dovezi intr-o ancheta ce vizeaza suspiciuni de evaziune si spalare de bani in care trebuie sa dea explicatii si socoteala nu doar Ioan Niculae, ci si principalii sai colaboratori de la Interagro.

Intre timp ies la iveala si alte detalii spectaculoase legate de aceasta ancheta care il vizeaza pe cel care a fost candva cel mai bogat om din Romania. Aflam de la surse apropiate de ancheta ca in una dintre anchetele ce compun acest dosar, Ioan Niculae a fost denuntat de Dorin Cocos. Acesta le-a povestit procurorilor ca in vremurile in care era extrem de influent, Ioan Niculae a apelat la ajutorul fostului sot al Elenei Udrea sa obtina o hotarare de guvern prin care holdingul Interagro sa beneficieze de subventii de la stat, el detinand mai multe combinate petrochimice care produceau ingrasaminte, iar pretul acestei interventii la nivelul guvernului ar fi fost o recompensa de 1 milion de euro pentru Dorin Cocos.

Dincolo de suspiciunile de evaziune si spalare de bani, vorbindu-se de un prejudiciu de 2 milioane de euro, Ioan Niculae va trebui sa dea explicatii si in privinta banuielilor de cumparare de influenta. Astazi, spun procurorii, se vor face perchezitiile, iar audierile incep abia vineri, cand Ioan Niculae va fi adus la DNA direct din celula sa de inchisoare.

Modifică setările cookies