BOMBA! CFR si Astra, EXCLUSE timp de 3 ani din toate competitiile europene! Anuntul facut de UEFA:

BOMBA! CFR si Astra, EXCLUSE timp de 3 ani din toate competitiile europene! Anuntul facut de UEFA:

CFR Cluj si Astra Giurgiu au fost sanctionate dur de Comisia de Discplina a UEFA pentru incalcarea Fair-Play-ului financiar!

Cele doua cluburi din Romania, cu participari constante in Europa in ultimii ani, au fost excluse pentru urmatoarele trei editii din cupele europene din cauza datoriilor catre angajati, jucatori si terti.  Totusi, ele se mai pot salva daca isi achita datoriile pana la finalul lunii ianuarie. 

Anuntul UEFA:

CFR - Clubul este exclus din toate competitiile organizate de UEFA in care se va califica in urmatorii trei ani (2015/16, 2016/17 and 2017/18), daca nu va demonstra ca a achitat toate datoriile consemnate la 30 septembrie 2014 pana la 31 ianuarie 2015. Clubul a fost amendat si cu 150.000 de euro.

Astra: Clubul este exclus din toate competiile organizate de UEFA in care se califica in urmatorii trei ani, daca nu va reusi sa demonstreze ca a achitat toate datoriile consemnate la 30 septembrie 2014 pana la 31 ianuarie 2015. Clubul a fost amendat cu 100.000 de euro.

Ekranas din Lituania si Bursaspor din Turcia au fost sanctionate si ele. 

 

Astra: "Exista solutii"

Presedintele executiv al Astrei, Narcis Raducan sustine ca sunt solutii pentru redresarea situatie. Astra urmeaza sa incaseze 2 milioane de euro din participarea in Europa League, iar datoriile sunt de 1 milion de euro.

"Da, e o situatie delicata, insa exista solutii. Trebuie sa platim pana la finalul lui ianuarie si o vom face, mai ales ca suma pe care o avem de incasat de la UEFA pentru participarea in Europa League e mai mare decat datoria pe care trebuie sa o achitam.

In comunicarea de azi cu UEFA am acceptat decizia lor, am cerut niste detalii suplimentare si ne-am angajat ca vom plati acesti bani in termenul prevazut. Pe viitor, vom incerca sa obtinem fonduri necesare din vanzarea de jucatori pentru a nu mai ajunge in situatia asta", a spus Raducan pentru ProSport.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 8 mai. 1.305 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2
BRAT
Modifică setările cookies